Kent Haberleri

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Elektrikli araçlar için Resmi Gazete’de bugün yeni bir karara yer verilirken, trafik sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte elektrikli araçlara prim indirimi imkanı getirildi. Hasarsızlık ve hasar yüzünden prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indiriminin yüzde 50'ye kadar yaYayımlanan karar ile beraber hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgeler aracılığı ile tespit edilmiş parçalar ya da tekrar kullanılabilir parçaların tercih edilmesi durumunda bu yüzde 20’ye kadar indirim yapılacakken, elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un piyasaya girmesi ve Tesla’nın da dün Türkiye’de satışının başlaması ile birlikte Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında önemli bir karara imza atıldı. Yayımlanan karar ile beraber hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgeler aracılığı ile tespit edilmiş parçalar ya da tekrar kullanılabilir parçaların tercih edilmesi durumunda bu yüzde 20’ye kadar indirim yapılacakken, elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek. Karar ile beraber hasarsızlık ve hasar yüzünden prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indirimi yüzde 50 oranına kadar uygulanabilecek.

Diğer taraftan, 2022 senesinde zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödemeler ise yıllık yüzde 94.7 arttı.

İşte detaylar...

HASAR ÖDEMELERİNDE YÜZDE 95’E YAKIN ARTIŞ

Diğer taraftan, Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) verilerine göre, zorunlu trafik sigortasında hasar ödemesi senelik yüzde 94.7 oranında artarak 28.5 milyar TL, 90 günlükte 89 artışla 9.4 milyar TL oldu. Senelik bazda 2021’de 2.7 milyar TL olan teknik zarar 2022 yılında 11.7 milyar TL’ye çıkarken, 90 günlükte ise 1.8 milyar TL’lik teknik zarar 3.8 milyar TL’ye yükseldi.

KASKODA YILLIK ARTIŞ YÜZDE 91.1

Kaskoda ise hasar ödemesi senelik yüzde 91.1 seviyesindeki artış ile birlikte 18.1 milyar TL, Ekim-Aralık 2022 döneminde yüzde 66 artışla 5.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Teknik kâr ise senelikte yüzde 434 artışla 7.1 milyar TL, 90 günlükte yüzde 842 yükseliş ile birlikte 3.9 milyar TL hesaplandı.

Aynı zamanda, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları’na ilişkin yönetmelikte yapılan hasar ve indirim oranlarındaki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim arttırım oranlarında düzenleme yapıldı. 

Halk arasında zorunlu trafik sigortası de denilen Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda tarife yönetmeliği bakımından düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar göre tavan fiyatlar mayısta zamlanacak ve hasar yüzünden primde yüzde 200 zamlı tarife uygulanabilecek.

Kiracılar dikkat! Kirayı 11 TL eksik yatırınca bakın başına ne geldi!

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

İslam Memiş’ten nisan ayına özel çok konuşulacak altın tahmini! Peş peşe tahminlerin ardından herkes altın almaya koştu!