Ekonomi

Araç sahiplerine kötü haber! 1977’den beri böylesi görülmedi! Fiyatlar 4 katına çıktı!

Kasko fiyatları 4 katına çıktı. Bu yüzden de kasko yaptıranların sayısında ciddi düşüşler meydana geldi. İşte detaylar!Araç sahipleri gibi sektör temsilcileri de bu gibi bir dönemin daha önce hiç yaşanmadığını dile getirdi

Son iki senede kasko fiyatları en az 3 ile 4 katına çıktı. Araç sahipleri gibi sektör temsilcileri de bu gibi bir dönemin daha önce hiç yaşanmadığını dile getirdi. Bu durum nedeniyle kasko yaptıranların sayısında da ciddi bir azalmalar oluyor. Peki son durum ne?

İşte haberin ayrıntıları…

Yüksek enflasyon ve kur farkından dolayı araç fiyatlarının sürekli artmaktadır. Bundan dolayı da sigorta sektörü gittikçe zora girmektedir. Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı olan Levent Korkut, 1977 yılından bu zamana kadar böyle bir dönemin yaşanmadığını belirterek, "Hiçbir dönem fiyatlar bire üç, bire dört artmamıştı. Sektörün önünü bu denli göremediği bir ortam meydana gelmemişti” dedi.

Yedek parça ve tamir bedellerinde herhangi bir artışın yaşanıp yaşanmayacağını bilemediklerini de ekleyen Korkut, "Kasko yaptıran kişiler yüzde 12 ile yüzde 15 azaldı" diye konuştu.

KASKO FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Korkut, geçtiğimiz yıl bir arabayı 16 bin TL'ye sigorta ederken bu yıl 65 bin TL'lik bir ücretin çıkmasına dair de "Kabul edilebilir değil." İfadelerine yer verdi. Diğer yandan Korkut, kasko fiyatlarının daha yükselmeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.