Ekonomi

Araç sahiplerine müjde! Benzinden sonra motorine de dev indirim

Petrol fiyatlarındaki düşüş etkisini gösteriyor. 25 Temmuz pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 92 kuruşluk indirim gelecek.Son olarak benzine gelen 96 kuruşluk indirim sonrası gözler motorin fiyatlarına döndü

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketlikle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor. Son olarak benzine gelen 96 kuruşluk indirim sonrası gözler motorin fiyatlarına döndü.

MOTORİNE İNDİRİM YOLDA
Araç sahiplerinin beklediği indirim haberi sonunda geldi. Buna göre, 26 Temmuz gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 92 kuruş indirim gelecek.

Pazartesi gecesi gelecek indirimle birlikte, motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 24,46 TL'ye, Ankara'da 24,57 TL'ye ve İzmir'de 24,59 TL'ye düşecek. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 22,72 TL, Ankara ve İzmir'de 22,84 TL seviyesinde.

 

BİR AYDA 6 LİRA GERİLEDİ
Benzin fiyatları son indirim ile birlikte Mayıs ayındaki seviyelerine geri geldi. 11 Haziran tarihinde benzinin litresi 28,50 lira ile rekor seviyeye yükselmişti. Son yapılan indirimin ardından bir aydan biraz fazla bir zaman diliminde fiyatlar 6 liraya yakın geriledi. Haziran ayının son günlerinden bu yana ise benzin fiyatları yaklaşık yüzde 13, motorin fiyatları yüzde 15, LPG fiyatları ise yüzde 12 düştü.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmakta. Hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmekte.

 

 

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
EPDK'nın, fiyatlardaki zammı veya indirimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini açıklamayacağını duyurmuştu.