Kent Haberleri

Aralık ayı çocuk paraları yattı mı?  Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne zaman yatacak? Kimler çocuk parası alacak?

Aralık ayına bir gün kala çocuk parasından faydalananlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki Aralık ayı ödemeleri ne zaman başlayacak? Çocuk Destek Bileşeni ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Dar gelirli hanelerin çocuklarına verilen, çocuk parası bu ayla birlikte merak konusu oldu

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni aralık ayı ödemeleri gündemde yerini koruyor. Dar gelirli hanelerin çocuklarına verilen, çocuk parası bu ayla birlikte merak konusu oldu. 

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir destek programı kapsamına alındı. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklar için ilave aylık 350 ile 650 TL aralığında destek verilecek. Milyonlarca aileye maddi destek sağlamayı hedefleyen bakanlık Kasım ayı Çocuk Destek Bileşeni ödemelerini tamamladı. Peki, Aralık ayı çocuk paraları yattı mı?  Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar... 

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Çocuk Destek Bileşeni programından faydalanmak isteyenler, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet sitesi üzerinden yapabilirler. Başvurular e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda bulunabilirler.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNİNDEN KİMLER FAYDALANIYOR?

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkes destekten yararlanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabiliyor.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Destek Programı'nda 1 sene boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK DESTEK PARASI ARALIK AYI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamına dahil ettikleri Çocuk Bileşeni ödemelerinin kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını açıklamıştı. Ancak Aralık ayı ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakan Yanık, yaptığı açıklama ile her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını ifade etti. Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeye devam ettiklerine dikkat çeken Yanık, bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyardan TL'den 40 milyar TL'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım alan hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek vereceklerini kaydeden Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz" diye açıkladı.

Bakan Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

Bir, iki çocuklu ailelere 350 lira, 
Üç çocuklu ailelere 450 lira, 
Dört çocuklu ailelere 550 lira, 
Beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan ailelere 650 lira ödeme yapacak.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerini de kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

Tarım Kredi indirimi bitiyor! Yetişen ayçiçek yağı, çay, şeker ve deterjanı ucuza kapacak! 30 Kasım 2022 fiyat listesi

BİM Birlikten Berekete kataloğunda 1650 gr salça 75 TL, bulgur 17 TL, Çaykur çay 56 TL! BİM 6 aralık 2022 fiyat listesi

A101'de yüzde 35'e varan indirim! Çokokrem 32 TL, çay 39 TL! A101 aktüel kataloğu 30 Kasım 2022 fiyat listesi