Ekonomi

Aralık ayında engelli maaşı ne kadar olacak? Engelli maaşı ne kadar 2022?

Engelli maaşı alan kişiler, Aralık ayı engelli maaşının ne kadar olduğu merakla sormaktadır. İşte merak edilen detaylar?

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR 2022?

Herhangi bir şekilde hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı muhtaçlık sınırının altında olan vatandaşlara; 2022 sayılı yasaya bağlı yaşlı ve engelli aylıkları şu şekildedir; yeni asgari ücretle yüzde 40 ile 69 oranlarında engelliliği bulunan vatandaşlar için engelli aylığı 1124 TL, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için de engelli aylığı 1687 TL engelli yakını aylığı da 1124 TL olarak belirlenmiştir.

İşte diğer sorulan sorular ve detaylar…

ARALIK AYINDA ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelindi. Kabine toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak yükselecektir” diye konuştu.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için ağır engelli raporu olan, hastalığından dolayı tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar için başvurulabilir ve alınabilir.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN YÜZDE KAÇ RAPOR GEREKİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve “Ağır engelli” İbaresi olan yerin "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekir.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN BİRİ ÇALIŞABİLİR Mİ?

Evde bakım maaşını alan bir vatandaş çalışır mı sorusunun yanıtını şöyle verebiliriz; Örneğin yaşlı anne ya da babanıza evinizde bakıyorsanız, onların bakımını siz üstlendiyseniz, kendinizi bakıcı olarak göstererek devletten evde bakım maaşı alma imkanınız vardır. Devletten böyle bir para alanlar, sigortalı olarak çalışmaya devam edebilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER ARALIK AYI 2022 GÜNCEL LİSTE AÇIKLANDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15 - 31 arasında hesaplara yatmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN GELİR DURUMUNA BAKILIR!

Rapor dışında gelir durumu da önemli bir etkendir. Asgari ücretteki artış, evde bakım parası alacakların belli olmasında etkili oluyor. Bu nedenden dolayı da bu yıl hanedeki kişi başına düşen gelirin 2 bin 835 liranın altında olması şartı aranmaktadır. Evde bakım parası için rapor almadan önce oturulan yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmalı. Başvuru 30 gün içinde sonuçlanıyor.

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim? TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı açıkladı! Herkes bu ödemeyi alacak! Her ay hesabınızda!

Altını olanlar aman ha! İslam Memiş’ten uyarı üstüne uyarı geldi!