Sektörel

Arap kadınlardan Cityscape Fuarı'na yoğun ilgi!

Dubai'deki Cityscape Fuarı'nın son gününde yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanırken, bu yıl Arap kadınların ilgisi dikkat çekiyor. Fuarda düne kadar 250 milyon dolarlık satış gerçekleştiren Türk firmaları da satışlarına devam ediyor.

Dubai'deki Cityscape Fuarı'nın son gününde yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanırken, bu yıl Arap kadınların ilgisi dikkat çekiyor. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, "Eşlerinden bağımsız hareket eden Arap kadınlardan bir ilgi olduğunu gördük. Bunların satışa döneceğini umut ediyoruz" dedi.


Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan Dubai'deki Cityscape Fuarı'nın son gününde yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanırken, düne kadar 250 milyon dolarlık satış gerçekleştiren Türk firmaları da satışlarına devam etti. 


Ancak fuarın bu yılki ziyaretçi trafiğinde önemli bir trend söz konusu. O da pazar alışverişine çıkıyormuş gibi gayrimenkul fuarına giden kadın alıcılar... 


Daha önceki yıllara göre bu yılki fuarda kadın müşterinin ilgisinin arttığını gözlemlediklerini belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Arap kadınlarından özellikle eşlerinden bağımsız hareket eden kadınlardan fuardaki diğer projelere göre bir ilgi olduğunu gördük. Bunlarm satışa döneceğini umut ediyoruz" diye konuştu. 


KRALİÇE PROJESİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI 


Dubai'deki Cityscape Fuarı'nda firmaların her zaman seslenişinin yatırımcılara yönelik olduğunu, kendilerinin ise İstanbul Bomonti'deki 'kraliçe' anlamına gelen Queen projesiyle çektiklerini belirten Çelik, "Firmalar, burada birtakım gayrimenkuller edindikten sonra peşine bunun değerinin artacağı vaatleriyle müşterilerine sesleniyor. Genelinde yüksek katlı binalarda yapıların soğuk bir duruşu var. 



Para odaklı bu sesleniş kendi içerisinde böyle bir soğukluk da hissettiriyor. Arap kadınlarından özellikle eşlerinden bağımsız hareket eden kadınlardan fuardaki diğer projelere göre bir ilgi olduğunu gördük. Bu bizi mutlu etti. Biz her zaman projeleri bir borsa kâğıdı ve yatırım aracı olarak değil, yaşanacak yer, sıcak bir yuva, bir ailenin yaşayacakları bir unsur olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. İstanbul'daki Bomonti'de yapımına başlayacağımız Queen'de kraliçenin tacını sembolize eden bir tasarım yaptık. İstanbul'un estetiğine ayrı bir katkısı olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 


Türkiye'deki siyasi ve ekonomik gelişmelerin fuara yansıması hakkında da bilgi veren Çelik, "İnsanlardan bu noktada bir olumsuz tavır görmüyoruz. Neresinden bakarsanız bakın yine Ortadoğu'nun en güvenli limanı bugünkü konjonktürde Türkiye. Bölgenin siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından en istikrarlı noktası olarak öne çıkıyor" dedi.

 


Dünya en büyük ticari binası geliyor 


Fuarda petrol fiyatlarındaki gerilemenin dünyada gayrimenkul alanında adını duyuran Dubai'deki projeleri nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Öyle ki 2008 yılında yaşadığı finansal kriz sonrası Dubai, 828 metreyle dünyanın en uzun kulesi olan Burj Khalifa'yı Birleşik Arap Emiri'nden aldığı destekle tamamlayabilmişti. 


Dubai'nin emirliğe bağlı ticaret otoritesi DMCC, Burj2020 District bölgesinin planlarını açıkladı. 1 milyon metrekarelik alana kurulacak bölgede 100 bin metrekarelik alanıyla 700 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip dünyanın en uzun ticari binasının da yer alması planlanıyor.  Çölün ortasındaki gayrimenkul cenneti olarak lanse edilen Dubai'nin 3 boyutlu yazıcıdan oluşturulan maketi fuarda büyük ilgi gördü. Modelin basılması 7 gün sürmüş. 


EL MAKTUM SON GÜNÜNDE GELDİ 


Dubai Şeyhi Muhammed Bin Reşit El Maktum, fuarın son gününde Cityscape Global'a giderek ziyaretlerde bulundu. Falconcity of Wonders, Medium Pyramid, Burj2020 projelerini yakından inceleyen El Maktum, yatırıma devam mesajı verdi. 



Habertürk/ Ünsal Ereke