04 / 05 / 2024

Arap şeyhleri Türk mermerinin peşinde

Arap şeyhleri Türk mermerinin peşinde

Türk mermeri ihracatta altın günlerini yaşıyor. Petrol zengini Arap şeyhleri, Türkiye hayranlığının sonrası Türk mermerlerine talebi artırdı. Temmerin patronu Rüstem Çetinkaya Körfezden sipariş arttı dedi



Türkiyenin en büyük mermer ocağına sahip ve mermer tesisi olarak dünyada ilk üç arasında yer alan Temmer Mermere, Arap şeyhlerinden sipariş yağıyor. Geçen yıl 40 milyon liralık ihracat yapan Temmer, Arapların dışında Rus milyarderlerin modern villalarına da mermer satıyor.

Temmer dünyada ilk üç tesis arasında

Temmer Mermerleri ilk olarak Şeyh Mazen Mohammed Al Saeedin, prensesleri için yaptırdığı villalarını süslemeye başladı. İsminin gizlenmesini isteyen dünyaca ünlü Rus milyarderleri ve Avrupalı zenginler, villalarına yaptırdıkları Osmanlı Hamamları, malikanelerinin banyoları, mutfakları, antre ve salonlarında ihtişamlı mermer sütunlarla ve tüm mermer kaplamaları Temmerin, dünyanın her yerinde ilgi gören, renk ve kalitesiyle çok talep edilen mermerleri ile dekore ettirdiler. Dünyanın her yanında yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapan Temmer, yükselmekte olan ülkelerinin rezidans projelerinde, hastanelerinde, kamu ve bakanlık binalarında, üniversite ve metro istasyonu gibi yaşam alanlarında kullanılmak üzere mermer ihraç ediyor. Temmer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Afyon, Eskişehir ve Bilecikteki mermer ocaklarında yeni nesil çevreci teknoloji çözümler kullanan Temmerin, 2011 yılı sonunda 40 milyon TL ciroyu hedeflediğini söyledi. 350 kişilik istihdama ulaştıklarını söyleyen Çetinkaya, 50 milyon dolarlık yatırıma ulaştıkları tesise 2012 yılından başlayarak her yıl 2-3 milyon dolarlık geliştirme yatırımları yapacaklarını belirtti. Tesis olarak başka ocaklardan çıkan mermeri işleme kapasitesine sahip olan Temmerin dünyada ilk üçe girdiğini belirten Çetinkaya 30x60 gibi özel üretim gerektiren mermerleri işleyecek teknolojiye sahibiz diye konuştu. 
Star


Geri Dön