02 / 05 / 2024

Arap yatırımcılar makul fiyatlı konut edinmek için icra ihalelerini takip ediyor!

Arap yatırımcılar makul fiyatlı konut edinmek için icra ihalelerini takip ediyor!

Mütekabiliyet Yasası ile gayrimenkul sektörüne ilgisini artıran yabancı yatırımcılar, henüz makul fiyatlı konut edinmek amacıyla icra ihalelerine akın ediyor. En fazla alaka ise Arap coğrafyasından geliyor...



Mütekabiliyet Yasası ile gayrimenkul sektörüne ilgisini artıran yabancı yatırımcılar, henüz makul fiyatlı konut edinmek amacıyla icra ihalelerine akın ediyor.


Mütekabiliyet Yasası ile gayrimenkul sektörüne ilgisini artıran yabancı yatırımcılar, henüz makul fiyatlı konut edinmek amacıyla icra ihalelerine akın ediyor. En fazla alaka ise Arap coğrafyasından geliyor. İlginin nedeni ise bu ihalelerde ücretlerin yarı yarıya düşük olması. 300 bin TL'lik bir gayrimenkulü 150 bin TL'ye almanın olası olduğu icra ihalelerinde Türkiye'de bulunma şartı da gerekmiyor.İnternet üzerinden tüm işlemler halledilebiliyor. İcralık.com kurucusu Can Emrah Özoral, son aylarda yabancıların icra ihalelerine ciddi alaka gösterdiklerini söyledi. Katılımın yüksek olduğunu belirten Özoral "Yabancı ortaklı şirketlerin haftada 100'e yakın gayrimenkul ihalesine girdiğini görüyoruz. Türkler bu kadar alaka göstermiyor" diye konuştu.


Türkiye'de şirket kuruyorlar


İcra ihalelerine katılmak için TC yurttaşı olma koşulunu ise Türkiye'de şirket açarak çözdüklerini ifade eden Özoral şöyle devam etti: "Birçok yatırımcı yalnızca icra ihalesine girebilmek için Türkiye'de şirket kuruyor. Almanya, İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinden ciddi talep görüyoruz. Ancak en sadık müşterilerimiz Irak,Suriye, İran, Suudi Arabistan ve Mısır'dan. Yurt dışında olsalar dahi, beğendikleri malın bilgilerini göndererek seçim şansı veriyoruz.


Ardandan onay aldıktan sonra onların yerine icra ihalelerine biz giriyoruz. Tüm işlemlerine arından yalnızca imzalamak üzere Türkiye'ye geliyorlar." Özoral, şu an da faal olarak 5 binin üzerinde yabancı alıcı grubu olduğunu dile getirdi. En fazla ilgiyi yeni projelerin gördüğünü söyleyen Özoral, Boğaz civarındaki yalı ve villalara da büyük alaka gördüğünü ifade ederek "Oturmak veya yatırım yapmak için yalı veya villa alıyorlar. Boğaz hattı onlar için bulunmaz bir bölge" dedi. 


Kaan Zenginli/ Star Gazetesi 


Geri Dön