06 / 05 / 2024

Araplar yüzde 100 yerli teknelere yoğun ilgi gösterdi!

Araplar yüzde 100 yerli teknelere yoğun ilgi gösterdi!

İstanbul Boatshow'a bu yıl Araplar tarafından yoğun ilgi gösterildi. 5 bin Arap İstanbul Boatshow'u ziyaret ederken, yüzde 100 yerli milyon Euro'luk yatlara da talip oldular...



Uluslararası İstanbul Boatshow, geçtiğimiz yıl 3 bin 500 Arap ve Körfez ülkesinden misafir ağırlarken, bu yıl bu ülkelerin ziyaretçi sayısı 5 binin üzerine çıktı. Avrupa ve Çin'deki mega yat üreticilerine göre yüzde 40 ucuz olan yerli üretimi milyon liralık mega yatlara Araplar yoğun ilgi gösterirken, 28 milyon liralık fiyatıyla fuarın en pahalı teknesi olan Curvelle'ye, biri ABD'li, biri Kamerunlu biri Türk ve ikisi Suudi Arabistanlı beş işadamı talip oldu. Fuarın ikinci en pahalı teknesi ve yüzde 100 yerli üretimi olan Kıvırcık'a ise tanınmış inşaat firmalarından ikisinin yönetim kurulu başkanları, 2 Suudi Arabistanlı işadamı, Dubai, Lübnan ve Rusya'dan işadamlan talip oldu. Fuar süresince randevulu müşteri kabul eden 10 milyon 650 bin Euro'luk Curvelle'ye ABD'li bir işadamı ile büyük oranda el sıkışmak üzere olduğu belirtildi.

Kıvırcıkla yoğun ilgi

8 milyon Euro'luk Kıvırcık ise, fuar bitiminde en az 3 sipariş almış olacak. İstanbul Boatshovv'da 5 günde satılan teknelerin toplam değeri 280 milyon Euro'yu buluyor. İstanbul Boatshovv, 29 Eylül'e kadar Marinturk İstanbul City Port Pendik'de devam edecek. Öte yandan İstanbul Boatshow'u ziyaret edenler arasında Suudi Arabistan'ın en büyük bankası olan National Commercial Bank'ın Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticileri de bulunuyor.


Star

Geri Dön