27 / 04 / 2024

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e 'belediye' şoku: 'Tiny house'ları kaldırıldı!

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e 'belediye' şoku: 'Tiny house'ları kaldırıldı!

İzmir'in Karaburun ilçesindeki sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar belediye kararıyla kaldırıldı.



Karaburun Belediyesi, bir süre önce belediye meclis kararıyla son zamanların trendi tiny house'lar için yasak getirdi. Söz konusu kararda, gelişigüzel yerleştirilmiş olan tekerlekli küçük evlerin arazi kullanımına aykırı sonuç doğurduğu ve görüntü ile çevre kirliliğine sebep olduğu kaydedildi. Alınan karar sonrası sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar da kaldırıldı.

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil e belediye şoku: Tiny house ları kaldırıldı!

'MEVZUAT İLÇEMİZİN HER BİR FERDİ İÇİN BAĞLAYICIDIR'


Konuya ilişkin olarak Karaburun Belediyesi'nden bir yazılı açıklama yapıldı.  Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanmış olan açıklamada, "Değerli oyuncularımızın yer aldığı ünlü dizi Çukur'da dile getirilen ve duvarlara da yazılan o söz gibi, 'Olacak gibi değildi olmadı da zaten!" Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş olan Karaburun Yarımadası, endemik bitki zenginliği ve özgün hayvan varlığıyla Türkiye'nin özel coğrafyalarındandır. Yerel yönetim uygulamalarıyla ilgili tüm yasa, yönetmelik, uygulama mevzuatı; Karaburun'un her bir ferdi için bağlayıcıdır. Karaburun'da, Bakan, Başkan, Milletvekili veya bu vasıflı isimlerin yakını olmak, sanatıyla toplumun önde gelen kişisi olmak; bu yasa ve mevzuatın bağlayıcı hükümleri karşısında imtiyazlı olma sonucunu doğurmamaktadır. Karaburun Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla, kontrolsüz şekilde gelişigüzel yerleştirilmiş olan 'tiny house'ların araziye ait kullanım şartlarına aykırı sonuçlar doğurması, çevre ve görüntü kirliliği yaratması sebebiyle yasaklanması kamuoyunun malumudur. Söz konusu bu yasağın ihlali, cezai yükümlülükler doğurmakta; Belediye tarafından arazi sahiplerine imar mevzuatına aykırılık kapsamında arazi sahiplerinin kendi olanaklarıyla yıkım tebliğlerini ilgiliye bildirmesine sebep olmaktadır" ifadelerine yer verildi.


'İŞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Yapılan açıklamada ayrıca, "Sanatçılarımızın arazisinde, tebliğimiz üzerine yıkımın-sökümün-tahliyenin kendileri tarafından yapıldığını kamuoyuna önemle duyurur; kıymetli sanatçılarımızı çalışmadıkları yerden üzdüğümüz için de bizi anlamalarını; 'Az dolaşalım dedik, kördüğüm olduk' dememelerini umarız. Karaburun ve Yarımadamızın doğasını, güzelliklerini; çocuklukları-gençlikleri bu coğrafyada geçen bizim gibiler karar noktalarında var olduğumuz sürece; korumaya, kollamaya ve yarınlara bir miras gibi taşımayı sürdüreceğiz. Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklemiş olduğu sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

 

 

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

Asrın felaketinin ardından gayrimenkul piyasasında neler değişti?


Geri Dön