27 / 04 / 2024

Arazi toplulaştırması 4 milyon hektar alanı geçti!

Arazi toplulaştırması 4 milyon hektar alanı geçti!

Arazi toplulaştırması ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti. Şimdi 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık" dedi... 



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kilis'teki temasları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Tarım Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Arazi toplulaştırması 4 milyon hektar alanı geçti!

"Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Arazi toplulaştırması hakkında bilgi veren Bakan Pakdemirli, bu konuda çok ciddi neticeler elde ettiklerini söyledi. Pakdemirli, "Toplam toplulaştırma şu an 4 milyon hektar alanı geçti. Şimdi 8 milyon 200 bin hektarlık alanın ihalesini yaptık. Nihai hedefimiz zaten 8,5 milyon hektar alan yani 300 bin hektar alanı ihale yaptığımız zaman 'Türkiye'deki toplulaştırmaları bitirdik.' diyebileceğiz." diye konuştu.

Pakdemirli, sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Ama zaman zaman yanlış uygulamalar da olabiliyor. Bunlarla ilgili gereği neyse ikinci toplulaştırma, düzeltme toplulaştırması, bunların da hepsinin bir şekilde yapılması gerekiyor. Zaman zaman arazideki gayretlerin yeterince sarf edilmemesinden kaynaklanan bazı memnuniyetsizlikler ortaya çıkabiliyor ama toplulaştırmada ana hedef verimlilik ve parsellerimizin birleştirilmesidir. Bu anlamda da toplulaştırmayı önemsediğimizi ve bundan sonra da buna devam edeceğimizi söylemek istiyorum."

Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından kentte çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğinin altını çizen Pakdemirli, sulama göletleri, barajlar ve isale hatlarının inşa edildiğini söyledi.

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!


Geri Dön