Sektörel

Arçelik Japonya'dan 2 ödül aldı!

Arçelik 'in Elektrik Motorları İşletmesi ile Pişirici Cihazlar İşletmesi, Japan Institute of Plant Maintenance ( JIPM ) tarafından iki ödüle layık görüldü.

Arçelik açıklamasına göre şirket, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Buna göre şirketin Çerkezköy'de bulunan Elektrik Motorları İşletmesi JIPM tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda dünyada elektrik motorları sektöründe ilk ve tek olan "Advanced Special Award for TPM Achievement" ödülünün sahibi olurken, Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi de "Special Award for TPM Achievement" ödülünü aldı. 


Total Productive Maintenance (TPM) ödülü, JIPM tarafından 1971 yılından beri her yıl dünyanın değişik ülkelerinden başvuran ve bağımsız Japon profesörler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçen firmalara veriliyor.  


Arçelik işletmeleri arasında bu ödülü ilk kez Eskişehir Buzdolabı İşletmesi almaya hak kazanmıştı. TPM ödülleri, bugün Japonya'nın Kyoto şehrinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 


Arçelik AŞ Elektrik Motorları İşletmesi, 2002 yılından bu yana yürüttüğü TPM faaliyetleri kapsamında JIPM'den ilk olarak 2005 yılında birinci kategori olan "TPM Excellence Award" ödülünü almıştı. 


Sürekli iyileşme ve gelişme anlayışıyla sistematik çalışmalarına devam eden işletme 2008 yılında bir üst kategoride yer alan "Award for Excellence in Consistent TPM Commitment" ve 2011 yılında "Special Award for TPM Achievement" ödülünü almaya hak kazandı. 


Arçelik AŞ Pişirici Cihazlar İşletmesi ise 2006 yılında başladığı TPM faaliyetleri kapsamında, 2009 yılında JIPM'den aldığı birinci kategori "TPM Excellence Award" ödülünün ardından, 2012 yılında bir üst kategoride yer alan "Award for Excellence in Consistent TPM Commitment" ödülünü almıştı. 


Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi, zengin ürün gamı ve ulaştığı üretim adetleriyle Avrupa'nın tek çatı altında üretim yapan en yüksek kapasiteli tesisi olma özelliğini taşıyor. 


Arçelik AŞ, TPM sistemiyle sıfır hatalı ürün, sıfır iş kazası, sıfır duruş gibi iş sonuçlarına ulaşmayı, üretimde, kalitede ve stoklarda oluşan kayıpları azaltmayı ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. 


Ayrıca üretimde eş zamanlı bir iş akışı sağlamak, ürün temin süresini ve maliyetleri azaltmak da hedefleniyor. Sistem, çalışanların bilgi, beceri ve motivasyonlarını da sürekli olarak arttırmaya yardımcı oluyor. 



Dünya