28 / 04 / 2024

Arçelik'in Çerkezköy'deki yeni fabrikası açıldı!

Arçelik'in Çerkezköy'deki yeni fabrikası açıldı!

Arçelik'in Çerkezköy'de inşa ettiği elektronik fabrikası hizmete açıldı. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirilen yeni tesiste üretime başlanacak.



Arçelik'in Çerkezköy'deki elektronik fabrikası hizmete açıldı. 500 milyon TL harcanarak inşa edilen yeni tesiste üretime başlanacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Arçelik'in Çerkezköy elektronik fabrikasının yıllık 3.2 milyon adet televizyon üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Çakıroğlu, ''Arçelik 500 milyon TL'lik fabrika yatırımı için özel bir borçlanmaya gitmedi, Arçelik bilançosunu kullandık. Beyaz eşya pazarında bu yıl yüzde 10'a kadar daralma olabileceğini öngörüyoruz'' şeklinde konuştu. 

182 bin metrekare alana kurulan Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası’nda 600 kişinin istihdam edecek. Tüm otomasyon ve robot yazılımları Türk mühendisler tarafından yapılacak fabrikanın, malzeme girişinden ürün çıkışına kadar tüm üretim operasyonu da tek bir hat üzerinde tamamlanacak şekilde kurgulandı.

Fabrikanın açılış töreninde konuşan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu ise "Çerkezköy İşletmemizin üretim süreçleri yazılım tabanlı tam otomatik sistemler ile kontrol edilecek, bu sayede hem üretim verimliliği iki kat artacak hem de kalite artışı sağlanacak. İhracat üssü olarak konumladığımız fabrikada geliştirdiğimiz ürünlerin yüzde 65’ini 48 farklı ülkeye ihraç edeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Arçelik’in yeni yatırımının bölge ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Bulgurlu, ifadelerini kullandı "Fabrikada çalışacak bin 600 kişi, 2 bin 700 yardımcı sanayi çalışanı ve aileleriyle birlikte yeni işletmemiz Çerkezköy’e yaklaşık 15 bin kişilik bir yeni ekosistem kazandırmış oldu. Bölgede zaten çok gelişmiş olan endüstriye hem yerli hem de yabancı önemli yeni yatırımlar eklenmesinin önünü açtık. Arçelik’in malzeme tedariki sağladığı 365 firma arasında yer alan Koreli bir firma Çerkezköy’e yatırım yapma kararı aldı. Ana fabrika dışında toplam 100 milyon TL’lik yardımcı sanayi yatırımı yapılarak, toplam 40 bin metrekarede 700 kişiye ek istihdam sağlanmış oldu."


Geri Dön