29 / 04 / 2024

Arçelik'in ilk 6 ayda net kârı yüzde 91 arttı

Arçelik'in ilk 6 ayda net kârı yüzde 91 arttı

Arçelik'in net kârı, yılın ilk yarısında yüzde 91 artarak, 257.62 milyon TL olarak gerçekleşti



Şirketin 2'nci çeyrek konsolide net kârı ise 204.18 milyon lira oldu. Şirketten yapılan açıklamada, "Zorlu piyasa koşulları ve pazardaki daralmaya rağmen Arçelik A.Ş., yılın ilk yarısında 3.1 milyar TL konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği ciro 1.5 milyar TL olarak gerçekleşti" denildi. Arçelik'in, sektörde yaşanan gelişmelere ve bütün olumsuz şartlara karşın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği tatmin edici sonuçlar ile global rakiplerinin üzerindeki karlılığını artırarak devam ettirdiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türkiye pazar liderliğini sürdüren Arçelik, başta İngiltere olmak üzere, Batı Avrupa ülkelerinde gösterdiği güçlü performansla bu bölgede pazar payını en hızlı artıran şirketlerden biri oldu. Bunun sonucunda Batı Avrupa'nın Arçelik'in toplam cirosu içindeki payı da yüzde 33'e ulaştı. Arçelik, beyaz eşyada olduğu gibi tüketici elektroniği sektöründe de başarılı bir performans sergiledi. 2009'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye piyasasındaki LCD TV satışı yüzde 47 oranında artarak 176 bin adede ulaştı. Şirket, Türkiye beyaz eşya pazarındaki liderliğini, elektronik sektöründe de sürdürerek hem tüplü televizyon hem de LCD pazarındaki liderliğini pekiştirdi.''
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Arçelik'in ilk yarı kârı yüzde 91 arttı

Koç Grubu şirketlerinden Arçelik'in bu yılın ilk yarısındaki karı, geçen yıla oranla yüzde 91 artarak 258 milyon liraya ulaştı

Şirketten yapılan açıklamada, zorlu piyasa koşulları ve pazardaki daralmaya karşın Arçelik'in, yılın ilk yarısında 3.1 milyar lira konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği cironun 1.5 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi.
Açıklamada, şirketin ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 258 milyon lira olduğu bildirildi.

LCD satışları yüzde 47 arttı
İngiltere olmak üzere Batı Avrupa ülkeleri, Arçelik'in toplam cirosunun yüzde 33'ünü oluşturdu. Arçelik'in 2009'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye'deki LCD TV satışları da yüzde 47 oranında artarak 176 bin adede ulaştı. Sonuçları değerlendiren Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, şirketin `zor koşullarda iş yapabilme kabiliyetini, esnekliğini ve kriz yönetimi becerilerini bir defa daha göstermiş olduğunu' kaydetti.
Milliyet

Arçelik 3 milyar lirayı aştı, 258 milyon lira kâr etti

ARÇELİK, bu yılın ilk yarısında 258 milyon lira net kâr elde etti. Arçelik'in, yılın ilk yarısında 3.1 milyar lira konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği cironun 1.5 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 258 milyon lira olduğu vurgulandı.

Avrupa'da pazarı arttı

Arçelik'in, bütün olumsuz şartlara karşın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği tatmin edici sonuçlar ile global rakiplerinin üzerindeki karlılığını artırarak devam ettirdiği dile getirilen şirket açıklamasında, şunlar dile getirildi: "Ekonomik gelişmelere bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre daralan pazara rağmen Arçelik, iş yaptığı bütün önemli bölgelerde pazar payını artırdı. Türkiye pazar liderliğini sürdüren Arçelik, başta İngiltere olmak üzere, Batı Avrupa ülkelerinde gösterdiği güçlü performansla bu bölgede pazar payını en hızlı artıran şirketlerden biri oldu. Bunun sonucunda Batı Avrupa'nın Arçelik'in toplam cirosu içindeki payı da yüzde 33'e ulaştı."

176 bin adet LCD TV

Açıklamada, "Arçelik, beyaz eşyada olduğu gibi tüketici elektroniği sektöründe de başarılı bir performans sergiledi. 2009'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye piyasasındaki LCD TV satışı yüzde 47 oranında artarak 176 bin adede ulaştı" denildi. Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Alınan bu başarılı finansal sonuç ile Arçelik, zor koşullarda iş yapabilme kabiliyetini, esnekliğini ve kriz yönetimi becerilerini bir defa daha gösterdi" dedi.
Hürriyet

Altı ayda 258 milyon lira net kâr 
 
Arçelik, bu yılın ilk yarısında 258 milyon lira net kâr elde etti. Şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 258 milyon lira olduğu bildirildi. 
 
Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Alınan bu başarılı finansal netice ile Arçelik, zor şartlarda iş yapabilme kabiliyetini, esnekliğini ve kriz yönetimi becerilerini bir defa daha göstermiş oldu." dedi.
Zaman

Arçelik'in karı 258 milyon TL

Arçelik yılın ilk yarısında 3,1 milyar lira konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği ciro 1,5 milyar lira oldu.

Arçelik A.Ş, bu yılın ilk yarısında 258 milyon lira net kar elde etti.

Arçelik'ten yapılan yazılı açıklamada, zorlu piyasa koşulları ve pazardaki daralmaya karşın Arçelik'in, yılın ilk yarısında 3,1 milyar lira konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği cironun 1,5 milyar lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 258 milyon lira olduğu bildirildi.

Bu sonuçlarla Arçelik'in, sektörde yaşanan gelişmelere ve bütün olumsuz şartlara karşın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği tatmin edici sonuçlar ile global rakiplerinin üzerindeki karlılığını artırarak devam ettirdiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekonomik gelişmelere bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre daralan pazara rağmen Arçelik, iş yaptığı bütün önemli bölgelerde pazar payını artırdı. Türkiye pazar liderliğini sürdüren Arçelik, başta İngiltere olmak üzere, Batı Avrupa ülkelerinde gösterdiği güçlü performansla bu bölgede pazar payını en hızlı artıran şirketlerden biri oldu. Bunun sonucunda Batı Avrupa'nın Arçelik'in toplam cirosu içindeki payı da yüzde 33'e ulaştı.

Arçelik, beyaz eşyada olduğu gibi tüketici elektroniği sektöründe de başarılı bir performans sergiledi. 2009'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye piyasasındaki LCD TV satışı yüzde 47 oranında artarak 176 bin adede ulaştı. Şirket, Türkiye beyaz eşya pazarındaki liderliğini, elektronik sektöründe de sürdürerek hem tüplü televizyon hem de LCD pazarındaki liderliğini pekiştirdi."

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Alınan bu başarılı finansal netice ile Arçelik, zor koşullarda iş yapabilme kabiliyetini, esnekliğini ve kriz yönetimi becerilerini bir defa daha göstermiş oldu" ifadesini kullandı.
Dünya

Arçelik'in 6 ayda net karı yüzde 91'e yükseldi!
Arçelik'in net karı, yılın ilk yarısında yüzde 91 artarak, 257 milyon 62 bin TL olarak gerçekleşti

Şirketin 2. çeyrek konsolide net karı ise 204 milyon 18 bin TL oldu. Şirketten yapılan açıklamada, "Zorlu piyasa koşulları ve pazardaki daralmaya rağmen Arçelik A.Ş, yılın ilk yarasında 3.1 milyar TL konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği ciro 1.5 milyar TL olarak gerçekleşti" denildi.
Gazete Habertürk

Arçelik krizde Avrupa'yı ele geçirdi kar yüzde 91 arttı
Arçelik A.Ş, bu yılın ilk yarısında 258 milyon TL net kar elde etti

Arçelik'tan yapılan yızılı açıklamada, zorlu piyasa koşulları ve pazardaki daralmaya rağmen Arçelik'in, yılın ilk yarısında 3.1 milyar lira konsolide ciroya ulaşırken, Türkiye dışı pazarlardan elde ettiği cironun 1.5 milyar lira olarak gerekleştiği belirtildi.

Açıklamada, şirketin, ilk altı aylık mali tablolarında vergi sonrası konsolide net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 258 milyon lira olduğunu bildirdi. "Batı Avrupa'nın Arçelik'in toplam cirosu içindeki payı yüzde 33'e ulaştı" denilen açıklamada 2009'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye piyasasındaki LCD TV satışının yüzde 47 arttığını vurguladı.
Vatan


Geri Dön