Magazin

Arda Turan’ın annesi Yüksel Turan'a kaçak yapı cezası! 

Çiçeği burnunda teknik direktör Arda Turan'ın büyüdüğü Bayrampaşa'daki baba evinde kaçak yapılaşmaya gidildiğinin ortaya çıkmasının ardından anne Yüksel Turan'a dava açılmıştı. 5 yıl hapsi istenen Yüksel Turan'ın 10 ay hapse mahkum edilmesine karar verildi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve çiçeği burnunda teknik direktör Arda Turan'ın büyüdüğü İstanbul Bayrampaşa'daki baba evinde kaçak yapılaşmaya gidildiğinin ortaya çıkmış ve akabinde de Anne Yüksel Turan'a dava açılmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bayrampaşa Belediye Başkanlığı tarafından yapılan incelemede, bodrum, zemin, 1, 2 ve 3'üncü kattan meydana gelen binanın iskanlı olduğu ancak 2020'de söz konusu binaya kaçak bağımsız çatı katı bölümü yapıldığı belirlenmişti.

Sabah'tan Atakan Irmak imzalı habere göre gerçekleştirilen incelemelerde 14 bin 25 parsellik taşınmaz üzerinde binanın çeşitli yerlerinin sonradan kaçak olarak yapıldığı kaydedildi.

24 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen Yapı Tatil tutanağında bodrum, zemin, 1, 2 ve 3'üncü kattan meydana gelen söz konusu yapının iskânlı olduğu fakat 2020'de binaya kaçak bağımsız çatı katı kısmı yapıldığı tespit edildi.

BİNANIN ÇATI KATINDA KAÇAK YAPILAŞMA TESPİT EDİLDİ

Bayrampaşa Belediyesi'nin ihbarları sonrası savcılık tarafında yürütülen soruşturma kapsamında belediyenin bina üzerinde yaptığı araştırmalar da inceleme altına alındı.

Yapılan söz konusu bu incelemeler sonunda Bayrampaşa ilçesinde buluna futbolcu Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan'a kayıtlı olan binada kaçak yapılaşmaya gidildiği anlatıldı. Yapılan incelemelerde yapının çatı arası piyesinin ölçülerinin yeni tarihli olarak değiştirilerek kaçak kata dönüştürüldüğü belirlendi.


ANNE TURAN'IN 5 SENE HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturmanın sonunda Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan hakkında 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçundan iddianame düzenledi. 5 seneye kadar hapsi istenen anne Turan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme yapılan yargılamada söz konusu kaçak yapılaşmanın yerinde incelenmesine ve keşifte bulunulmasına karar verdi. Akabinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi söz konusu kaçak yapılaşmanın incelenmesi için dosyaya bilirkişi atadı. Yapı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda rapor mahkemeye gönderildi. Yapılan incelemelerde suça konu aykırı kısımlar kaçak ve izinsiz şekilde yapıldığı, yapının çatı arası terasının üstünün ve kenarlarının kapatılması ve kapalı brüt alanın artırıldığı belirtildi.


10 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan söz konusu yapıda basit tadilatlar yapıldığını herhangi bir kaçak yapılaşma amacının güdülmediğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Mahkeme dava sürecinde dosyaya atana bilirkişinin raporda kaçak yapılaşmaya gidildiğini kaydederek anne Yüksel Turan'ın 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek 10 ay hapse mahkum edilmesine karar verdi.

 

Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı oldu! Mustafa Levent Sungur da TOKİ Başkanı olarak atandı!

AVM metrekare verimlilik endeksi geçen yıla göre yüzde 76,3 arttı! İstanbul'da metrekare başına düşen ciro 14.225 TL!

Konut sektörü krizin eşiğinde! Enflasyon ve TL'nin değer kaybetmesi piyasayı sarstı!