Ulaşım

Ardahan'ın ulaşım sorunu mecliste!

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ardahan'da yaşanan ulaşım sorunlarını meclise taşıdı. Köylerin yayla yollarının olmadığını belirten Yılmaz, Ardahan il olduğundan bu yana potansiyelinin kullanılmadığını ifade etti..



Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ardahan'da yaşanan ulaşım sorunlarını meclise taşıdı. Köylerin yayla yollarının olmadığını belirten Yılmaz, Ardahan il olduğundan bu yana potansiyelinin kullanılmadığını ifade etti.


Yılmaz, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun olduğunu ancak Ardahan'ı baypas ederek geçtiğini, bu konuyla ilgili bir planlama olmadığını dile getirdi.


Ardahan için havaalanı talebinde bulunan Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti; "Biz il olduğumuzdan bu yana hep bir havaalanı özlemiyle Hükûmete seslendik, halkımız her seçim döneminde havaalanı istedi ancak bir havaalanı yapılması hiçbir zaman gündeme gelmedi. Hükûmet bu konuya ilişkin bütçeye bir ödenek koymadı. Gerekçe olarak "Kars'ta havaalanı var, Ardahan'a gerek yok." deniyor ama Erzurum'da da havaalanı var; bu mantıkla gidersek Kars'a da gerek yoktu, Iğdır'a da gerek yoktu, Ağrı'ya da gerek yoktu."


Böyle giderse Ardahan'ın nüfusu her geçen gün azalacağını, 2004 yılında nüfusu 137 bin olan Ardahan'ın bugün 94 bine düştüğünü belirten Yılmaz Ardahan'ı Şavşat'a bağlayacak tünel konusunda da bir gelişme olmadını söyledi.


Yılmaz, konuşmasının sonunda acilen Ardahan'la ilgili bir yatırım konferansı yapılması gerektiği çağrısında bulundu.