Turizm

Argos in Cappadocia oteline Ace of Mice'den ödül!

Turizm Medya Grubu tarafından ilk kez düzenlenen “I.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri (ACE of M.I.C.E.)”nde, Argos in Cappadocia “Butik ve Özel Toplantı Hizmeti Veren Tesisler” kategorisinde sektörün en iyisi seçildi

 

Turizm Medya Grubu tarafından “Kongre ve toplantı turizminin Türkiye’deki potansiyelini ortaya çıkarma ve geliştirme” amacı ile ilk kez düzenlenen “1.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri (ACE of M.I.C.E.)” 10 Şubat 2012 tarihinde sahiplerini buldu. 4 ana sektörde 27 ayrı kategoride en iyilerin seçildiği etkinlikte “Butik ve Özel Toplantı Hizmeti Veren Tesisler” kategorisindeki ödülün sahibi, farklı konsepti, sunduğu yaratıcı, tematik toplantı ve etkinlik mekanı alternatifleriyle argos in Cappadocia oldu. Ödül, Türk Kardiyoloji Derneği Gelecek Dönem Başkanı  Ömer Kozan tarafından argos in Cappadocia’nın kurucu ortağı Gökşin Ilıcalı’ya verildi.     15 yıllık bir restorasyon öyküsüne sahip argos in Cappadocia projesi, Ağa Han ödüllü mimar Turgut Cansever’in danışmanlığında Kapadokya bölgesinde çok sayıda gayrimenkul geliştirme, konut restorasyonu, çevre koruma ve sosyokültürel mekan projeleri üzerinde çalışan Argos Yapı tarafından hayata geçirildi.   Kapadokya’nın kalbindeki eski Uçhisar Köyü’nde yamaca kademeler halinde yayılan 5 konaktan oluşan otel, özel konumu, yaşam alanlarını birbirine bağlayan benzersiz peyzajı, otantik yerleşime olan estetik sadakati, incelikli iç dekorasyonu ve üstün hizmet kalitesiyle bölgede fark yaratarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir dönüşüm projesi olarak Kapadokya’nın gelişiminde önemli bir model oluşturuyor.    “İçinden köy geçen otel” olarak tanımlanan argos in Cappadocia klasik bir turizm mekanı olmanın ötesinde, konseptindeki manastır, yeraltı tünelleri ve mahzen gibi özel bölümleriyle etkinlik ve toplantı amacıyla gelen gruplara bütünlüklü bir deneyim yaşatıyor. Bünyesinde bulunan ikibin yıllık manastır yerleşkesi Bezirhane, bir zamanlar kervansaray olarak kullanılan, keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, beziryağının üretildiği bir mekan. Bu tarihi yapı, olağanüstü akustiği ve iki dev kubbesiyle alışılmışın dışında konseptlerle gerçekleştirilen toplantı, davet ve düğünlere, konser ve performanslara ev sahipliği yapıyor.   Otelin A La Carte restoranı Seki’de yöresel malzemeler modern pişirme teknikleriyle harmanlanıyor. Organik bahçeden toplanan otlarla lezzetlenen yemeklere, otelin kendi bağlarının üzümleriyle üretilen Kalecik Karası şarapları eşlik ediyor. Konuklar Kapadokya’nın tadını, Lounge’da şömine başında veya baharda Güvercinlik Vadisi’ni seyrettikleri terasta, sıcak sohbetlerle çıkarıyorlar.