Genel

Arista Bomonti Business'te misafirlere Rolls Royce!

şžirketin satışına başladığı ofis projesi, havalimanından ofise Rolls Royce servisten iş dünyasının gerilimi nedeniyle yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı acil servise kadar pek çok ilginç hizmeti barındırıyor

Hisseleri Kanada Borsası'nda işlem gören Ar şžirketler Grubu, emlak sektörüne Bomonti'den girdi. şžirketin satışına başladığı ofis projesi, havalimanından ofise rollss royce servisten iş dünyasının gerilimi nedeniyle yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı acil servise kadar pek çok ilginç hizmeti barındırıyor.

Gıda alanında dünyanın en etkin isimlerinden biri olarak kabul edilen ve hisseleri Kanada Toronto Borsası'nda işlem gören kote emlak sektörüne giren en son isimlerden biri de Ar şžirketler Grubu oldu. Grubun sektörde yer almak için kurduğu İsta Gayrimenkul isimli şirket, ofiste yeni lüks kavramlar yaratma konseptine odaklanarak Bomonti 'den inşaat dünyasına ‘merhaba ' dedi. Projenin adı Arista Bomonti Business olarak belirlenirken, şirketin, Bomonti dışında yer alan dört arsası için de proje geliştirmesi bekleniyor.    

Bu projeyle sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilk kez kullanılacak olan yeni uygulamalara hayat vereceklerini belirten Ar şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 35 milyon dolarlık arsaya 30 milyon dolarlık yatırımla 28 kat olarak projelendirdikleri Arista Bomonti Business'ın yüksek mimar Murat Kader tarafından tasarlandığını anlattı. Farklılıklardan ikisi olarak bir Rolls Royce, üç Mercedes ve iki deniz taksinin binadaki işadamlarına hizmet verecek olmasını ve tam teçhizatlı bir acil servis doktorunun her an binada bulunacak olmasını   gösteren Arslan, şöyle devam etti:

'Havaalanında asistan karşılayacak'
'Bu ve bunun gibi daha pek çok hizmet, bizim kuracğaımız Arista Life sistemi tarafından işletilecek. Sisteme üye olan işyeri kullanıcıları havaalanı ile yapacağımız anlaşma doğrultusunda burada asistanlar tarafından karşılanacak. Böylece beklemeden pasaportun da içinde bulunduğu pek çok işlemi yaptırabilecek. Ardından Rolls Royce ile ofise getirilecek. Binada da çok titiz bir şekilde karşılanacak.'

İsta Gayrimenkul Yatırımları Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı da bir diğer farklılığı, projede işadamlarına hizmet verecek bir helikopter ve uçağın bulunması olarak gösterdi. Altyapı desteği de vereceklerini belirtenYalı, “Arşivsel nitelikteki tüm bilgi ve belgeler dijital merkezde depolanacak. Bir belgeye 10 dakika içinde ulaşılabilecek. Ayrıca kurulacak kasada da kıymetli menkuller saklanabilecek ” dedi.

Ekonomik fiyat uygulamalarına dikkat çeken Yalı,   'Lüksü, ulaşılabilir fiyatlara sunuyoruz. Ayrıca buradaki ofisini kiraya veremeyenlere biz 120 gün sonra metrekaresi 20 dolardan kirasını ödeyeceğiz. Yani projeyi bitirdikten sonra en az 10 yıl daha burada olacağız ” diye konuştu.

KANADA'DA TESİSİ VAR
Ar şžirketler Grubu, 60 yıllık bir birikime sahip. şžu anda gıda alanında dünyanın 90 ülkesinde temsilcilikleriyle yer alan şirketi, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, işlenmiş bakliyatta dünyanın en önemli ismi olarak nitelendiriyor. Arslan, dünyadaki konumlarını şu sözlerle anlattı: 'şžirketimizin portföy değeri 1.2 milyar dolar. Gelecek yıl 3 milyar dolara çıkaracağız. Biri Mersin'de, diğeri Kanada'da dünyanın en büyük iki kuruluşuna sahibiz. Dünya mercimeğinin yüzde 25 ila 45 arasını kontrol ediyoruz. Beyaz fasulye ve nohutta ise dünyanın en büyüğüyüz. Makarnamız Arbella ise dünyanın en yaygın iki makarna markası arasında.'

6.600 DOLARA SATIşžTA
Mimar Murat Kadar tarafından tasarlanan Arista Bomonti Business'in künye bilgileri şöyle:
Arsa büyüklüğü  4.750 metrekare
Kiralanabilir alan  24.000 metrekare
Kat sayısı  28
Ofis sayısı  86 - 90
Ofis büyüklüğü  256 metrekare
Fiyat aralığı  4.500 - 6.600 dolar


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com