16 / 05 / 2024

Arista üç günde maliyetini çıkardı!

Arista üç günde maliyetini çıkardı!

 Ar şžirketler Grubu, 30 milyon dolarlık Arista Bomonti Business 'ın % 45 'ini 3 günde satarak maliyetini çıkardı. şžirket, iki yeni projenin de temelini atacak...



Full markasıyla akaryakıt sektöründe adından söz ettiren Ar şžirketler Grubu 'nun inşaattaki yeni markası Arista, satışa çıkarıldığı ilk üç günde proje maliyetini çıkardı. 30 milyon dolar yatırımla hayata geçen ve tanıtım yaptıkları 12 Mayıs 'tan bu yana 85 ofis ve 4 dairenin yer aldığı ‘Arista Bomonti Business ' projesinin yüzde 45 'ini sattıklarını dile getiren Ar şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı “Biz isteseydik bu projeden 165 milyon dolar hasılat elde ederdik. Ama biz yatırımcılarımız kazansın istiyoruz. Gelir beklentimiz 80-100 milyon dolar arasında ” dedi. Projenin metrekare fiyatının 4 bin 500 ile 6 bin 600 dolar arasında değiştiğini söyleyen Yalı “Ataköy 'de yapacağımız projemiz için de 2 tane helikopter alacağız. İnsanlar saati 200 Euro 'ya helikopter kullanabilecekler ” dedi. Arista Bomonti Business projesine ilginin büyük olduğunu belirten Yalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İş kuleleri çok kalabalık yerlerde olduğundan dolayı bu tarz insanlar için Bomonti bulunmaz bir proje. şžu zamana kadar projemizin yüzde 45 'inin satışını gerçekleştirdik. Yatırımcı işadamları ve sanatçılar da projemizden alım yaptılar. Projenin satışına ilk başladığımızda yüzde 15 'e kadar indirim yapıyorduk. Daha sonrasında yüzde 10 'a düşürdük. şžimdi indirimimiz yok. İlk alan insanların kazanmaları gerekir. Seçim sonrasında talepler de artmaya başladı. ”

17 katlı ofis projesi geliyor

Timuçin Yalı, Ayazağa bölgesine de yatırım yapacaklarını belirterek, 25 milyon dolar yatırımla, 17 kattan oluşan bir ofis projesi yapacaklarını söyledi. Yalçın “Ayazağa 'daki projeye iki uçak düşünüyoruz. Onlar da saatliği 1000 Euro 'ya hizmet verecekler ” diye konuştu. Full markasıyla hizmet verdikleri akaryakıt sektöründe her gün bir yenilik yaptıklarını belirten Yalı, “İstasyonlarımızda pilav satmak için Pilavcı, ıslak hamburger için Taksim Büfe, kızarmış patates için Patso ve dondurma için Algida ile anlaştık. Normal bir istasyon marketinin satışı bin 500 TL ise biz 10 bin TL olmasını istiyoruz ” dedi. 2015 yılının akaryakıt sektörü için kırılma zamanı olacağını dile getiren Yalı “2020 yılında bayilik sistemi bitecek. Biz 2014 yılında çok güçlü olacağımızı biliyoruz ” diye konuştu. Ortamın her açıdan net olması halinde enerji sektörüne de girebileceklerini kaydeden Yalı “Böyle bir şeyi rüzgar enerjisinde de yaparız belki. Manisa 'da yüzde 10 indirimli rüzgar gülü diye pankart açarız ” dedi. Türkiye 'de bir Konut Piyasası Düzenleme Kurumu kurulması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Yalı, önümüzdeki süreçte finansal denetlemeye yönelik bir kurumun devlet bünyesinde oluşturulacağının duyumunu aldıklarını ifade etti. Yalı “Türkiye 'de tüm müteahhitler denetlenmeli. Ev insanların en büyük hayalidir. Bu insanların hayalleriyle oynanıyor ” diye konuştu.
Star


Geri Dön