Teknoloji

Arkadaşları ile ortak Netflix kullananlar dikkat! Artık suç sayılacak!

Son zamanlarda Netflix şifre paylaşımının yükselişiyle ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Raporlara göre şifre paylaşımı suç sayılıyor. Kullanıcılar ise tek hesap yerine paylaşımlı uygulamaları tercih ediyor

Dijital içerik platformu Netflix, dizi ve film içerikleri için en popüler platformlardan biridir. Kullanıcılar ise tek hesap yerine paylaşımlı uygulamaları tercih ediyor. Ancak son gelen haberlere göre Netflix şifrenizi paylaşmak suç sayılıyor. Detaylar için okumaya devam edin!

Şifre paylaşımı “dolandırıcılık” sayılıyor!

İngiltere Hükümetinin Fikri Mülkiyet Ofisi bugün korsanlıkla ilgili yeni bir rehber yayınladı. Bu kılavuz ise dikkatten kaçan bazı detayları içeriyor. Bu ayrıntı, dijital içerik platformlarında parola paylaşımına yönelik uygulamalarla ilgili. Dijital içerik platformları denilince akla ilk olarak Netflix gelmektedir. İşte ayrıntılar...

Özellikle paket fiyatlarının artmasıyla birlikte Netflix şifre paylaşımı daha da popüler hale geldi. Bu durum o kadar uzun süredir devam ediyor ki artık tamamen normal hale geldi. Şirket uzun zamandır şifreleri paylaşmakla mücadele ediyor. Şimdi, İngiliz hükümetinin kaçakçılık rehberiyle bir müttefik sağlamış görünüyor.

Rehber, abonelik ücreti ödemeden TV şovlarını, filmleri ve canlı sporları izlemenin telif hakkı ihlali oluşturduğunu söylüyor, bir sözcü bunu doğruladı ve bir açıklama yaptı. “Ceza ve medeni hukukta, amacın bir kullanıcının telif hakkıyla korunan eserlere ödeme yapmadan erişmesine izin vermek olduğu şifre paylaşımı durumunda uygulanabilecek bir dizi hüküm vardır.”

Bununla birlikte bu hükümlerin, sözleşme hükümlerinin ihlali, dolandırıcılık ve ikincil telif hakkı ihlalini içerebileceğini de ekledi. 2017 yılında hızlı büyümenin ortasında olan Netflix, Twitter’da şifre paylaşımını onaylayan bir paylaşım yaptı. Paylaşımında ise “Aşk bir şifreyi paylaşmaktır.” ifadesi yer aldı.

Bunun dışında şirket, hesaplarını evden uzakta paylaşmaları durumunda kullanıcılardan ekstra ücret alacağını da söylüyor. Ek olarak, hem Netflix hem de Disney+, hizmet şartlarında kullanıcıların oturum bilgilerini evlerinin dışındaki hiç kimseyle paylaşmaması gerektiğini belirtir. Amazon Prime ise hesabınızı yalnızca bir aile üyesiyle paylaşmanıza izin verir.

NETFLIX TOP 10 LİSTESİ

# TV (İngilizce) Kaç haftadır Top10 listesinde Toplam izlenme (saat)
1 Wednesday: Season 1 4 173 milyon 960 bin
2 Harry & Meghan: Limited Series 2 97 milyon 710 bin
3 The Recruit: Season 1 1 52 milyon 300 bin
4 Too Hot to Handle: Season 4 2 37 milyon 830 bin
5 Sonic Prime: Season 1 1 27 milyon 720 bin
6 Firefly Lane: Season 2 3 26 milyon 570 bin
7 1899: Season 1 5 17 milyon 850 bin
8 The Crown: Season 5 6 13 milyon 200 bin
9 Don’t Pick Up the Phone: Season 1 1 10 milyon 780 bin
10 Firefly Lane: Season 1 2 10 milyon 660 bin
Ucuz iPhone bekleyenler dikkat! Apple analisti iPhone SE 4'ün sır perdesini araladı!
Asgari ücret zammında yüzde 64 zam! Özel sektörde çalışanlara ne kadar yansıyacak? İşte bütün detaylar...
WhatsApp’ta silinen mesajlar artık geri yüklenebilecek!