22 / 05 / 2024

ARKİPARC 2011'de Twitter'dan soru sorulabilecek!

ARKİPARC 2011'de Twitter'dan soru sorulabilecek!

Arkitera Mimarlık Merkezi 'nin 'Kentsel Kalite İçin Diyalog' ana temasıyla düzenlediği 'Arkiparc 2011' 30-31 Mart tarihleri arasında İstanbul Fulya Fuar ve Kongre Merkezi 'nde gerçekleştirilecek...



Etkinliğin tanıtımı amacıyla İstanbul Modern Cafe 'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetici Ortağı Ömer Yılmaz, Ağaoğlu şžirketler Grubu ile Rönesans İnşaat 'ın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilecek ArkiPARC 2011 'i sektörü yöneten bir bilgi paylaşım platformu olacağını ve imar faaliyetlerinde rol sahibi olan tüm aktörlerin bir araya gelerek sorun çözümleri paylaşacaklarını ifade etti.
               
GAYRİMENKUL ÖDÜLLERİ

İlk kez ArkiPARC 2008 kapsamında verilen Gayrimenkul Ödülü 'nün ikincisinin ArkiPARC 2011 kapsamında verileceğini de belirten Yılmaz, ödül ile fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırılması ve bu sayede benzer yatırımların gelişmesinin teşvik edilmesinin amaçlandığını belirtti.
               
Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım olmak üzere toplam altı kategoride proje üzerinden geliştiriciye verileceğini belirten Yılmaz, 90 'a yakın projenin katıldığı Gayrimenkul Ödülünü kazananların 31 Mart Perşembe akşamı düzenlenecek törenle ödüllerini alacakların  kaydetti.
               
Yılmaz, oturumların 'www.arkiparc.com'dan canlı yayınlanacağını ve yayınları izleyenlerin Twitter 'dan moderatörlere soru yöneltilebileceğini de ifade etti.
               
İstanbul 'un nitelikli fuar alanı bulunmadığını da belirten Yılmaz, kentte nitelikli fuar ve konaklamayla birlikte nitelikli entegrasyona ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
               
AVM 'LERE TUR TALEBİ

Jones Lang LaSalle Ülke Başkanı Avi Alkaş da, yurt dışından alışveriş merkezleri için Türkiye 'ye tur talepleri aldıklarını belirterek, gayrimenkul gelişmeleri devam ettiği sürece Türkiye 'nin bu sahada da önderlik kazanacağını kaydetti. Alkaş, İstanbul 'da 91 alışveriş merkezi bulunduğunu ve bazılarının ekonomik ömürünü dolduracağını, bazılarının da yenilemeye gideceğini belirtti.
AA


Geri Dön