Genel

ArkiPARK 2011'de gündem Libya ve yatırımlar!

Arkitera Mimarlık Merkezinin "Kentsel Kalite için Diyalog" ana temasıyla düzenleyeceği ArkiPARK 2011, 30-31 Mart 2011de İstanbulda yapılacak  

Aktitera Mimarlık Merkezinin yazılı açıklamasına göre, ArkiPARC 2011de, komşu pazarlarda gayrimenkul geliştiren konuşmacılar ile bugünkü pazar koşullarını ve uzun vadede Türk gayrimenkul geliştirici ve yatırımcılarının kendilerini nasıl konumlandırmaları gerektiği, komşu ülkeler ve özellikle Libya özelinde ele alınacak.
        
Bu kapsamda, IMS Yönetici Ortağı Gürer Ünalın moderatör olarak yer aldığı "Çevre coğrafyalarda geliştirici olmak" paneli, Turkmalls Real Estate Yatırım İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, AIM Property Development Yönetim Kurulu Başkanı Melih Özkan ve Rönesans İnşaat Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlunun katılımıyla yapılacak.
        
Konuşmacılar, komşu ülkeler ve özellikle Libya özelinde, bugünkü pazar koşullarını ve uzun vadede Türk gayrimenkul geliştirici ve yatırımcılarının kendilerini nasıl konumlandırmaları gerektiği konusunda görüşlerini paylaşacak.
        
Türkiyenin Trablusgarp Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinin mart ayı başında açıklanan verilerine göre, Libyada Türkiyeden müteahhitlik ve müşavirlik firmaları 2009-2010 yıllarında arasında 7 milyar 627,2 milyon dolar tutarında proje yapım işini aldı.
        
2009-2010da Türkiyeden müteahhitlik firmalarının Libyada aldığı toplam proje sayısı 124 olarak açıklanırken, Libyada iş alan Türk firmaları arasında Doğuş, Güriş, Nurol, Metiş, Tekser, Yüksel İnşaat yer alıyor.
AA