Kent Haberleri

Armada Group'tan yılan hikayesine dönen Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddialara yanıt!

Armada Group Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar, yıllardır bitirilemeyen Trabzon’daki Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddialara yanıt verdi. 

Armada Group Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar, yıllardır bitirilemeyen Trabzon’daki Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddialara yanıt verdi. Hasan Yaşar, kendileri için olumsuz bir durum olmadığını belirterek, "Dubai merkezden birkaç hafta önce geldiler, belediye başkanı ile görüştüler. Bir an önce projeyi tamamlamak istediğimizi söyledik. Çünkü proje geç kaldıkça biz zarar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte Patronlar Dünyası'ndan Necla Dalan'ın o haberi...

Geçen hafta Trabzon’da Dubai merkezli Armada Group’un yüklenici olduğu, temelleri 2017'de atılan ve bir türlü tamamlanamayan Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddiaları yazdım. Orta atılan iddialara göre İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yomra Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası’nın ortak olduğu proje Armada taahhütlerini yerine getirmediği için tamamlanmıyor. 

Söz konusu merkezin ortakları arasında yer alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, gecikmenin Armada’dan kaynaklandığını kaydederken, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç’e de “Yükleniciden kaynaklanan gecikmeler var. Ek süreler verildi ama tamamlayamadı” şeklinde yanıt verdi. 

Söz konusu o yazıda Armada kanadından bilgi almak amacıyla birkaç telefon numarasını aradığımı ama ulaşamadığımı, cevap haklarını kullanmak isterlerse onu da yazacağımızı not düştüm.
Armada Group Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar, birkaç gün önce bana ulaştı ve konu ile ilgili iddialara yanıt verdi. 


Yatırım bedeli 100 milyon doların üzerinde olan projede kendileri açısından olumsuz bir durum olmadığını dile getiren Hasan Yaşar, “Şubat ayında belediyeye başvuru yaptık, Mart ayında inşaat ruhsatını aldık.  Çalışma planımızı da yönetime sunduk. Yüzde 90’lık kısmı zaten bitti. Belediye başkanı bir ay kadar önce bizi davet etti ve ticari alanları kiralayabileceğimizi, hukuki bir engel olmadığını dile getirdi.  Biz de ticari alanların kiralanması için çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.

HEDEF BU SENE SONUNA KADAR YAPI İŞLETİM RUHSATI ALMAK

Daha önce pandemi nedeniyle ruhsat sürecinin uzadığını dile getiren Hasan Yaşar, söz konusu projedeki iki müteahhitten bir tanesinin iflas ettiğini, dış cephe firmasının da söz konusu projeden çekildiğini belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“İflas eden şirketin işçilerinin parasını dahi biz ödedik. Proje bu sebeple gecikti. Başlarken inşaatı uluslararası iş yapan Türk şirketlerine verelim dediler fakat biz yerel firmalar kazansın dedik ve onları desteklemek istedik. Malzemeden mühendisliğe kadar Trabzon’dan yapabiliyorsak oradan yapmaya çalıştık. Hala da yerel firmalarla çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse, alüminyum doğramaları biz satın aldık, yerel firmalara yaptırıyoruz. Hedefimiz bu sene sonuna kadar yapı işletim ruhsatını almak.”

“YÖNETİMLE BİR SORUNUMUZ YOK”

Dubai merkezin konuyla ilgili olarak yaklaşımını da sorduğum Yaşar, “Dubai merkezden bir aydan kısa bir zaman önce geldiler. Belediye başkanına projeyi tamamlamak istediklerini söyledik. Gecikmeler tabii ki maliyeti artırıyoruz. Senelik kiramızı zaten veriyoruz. Proje ne kadar uzarsa biz zarar ediyoruz, onların bir zararı yok. Bir an önce açılsın ki para kazanmaya başlasın. Biz DTM’den daha fazla istiyoruz açılmasını. Ve yönetimle bir sorunumuz yok. Trabzon’un en büyük yatırımı bu. İşçilerimiz çalışıyor” cevabını verdi. 

“FUAR ALANINI KİRALAYACAĞIZ, ZİNCİRLERDEN OTELLER İÇİN TEKLİFLER VAR”

Söz konusu projede rezidans ve ofisler, iki otel, 32 adet dükkan ve ticari alan, kongre merkezi ve fuar alanı olduğunu dile getiren Yaşar, fuar alanını kiralamak için de 3-4 fuar şirketiyle görüştüklerini belirtti. Otelleri kendilerinin işleteceğini dile getiren Hasan Yaşar, “Dubai’de Armada Avenue markalı otelimiz, Ankara’da Armada Grannos Thermal Hotel markalı otelimiz var. Trabzon’deki oteller için zincirlerden de teklif var fakat mümkün mertebe 4 yıldızlı oteli kendimiz işletmek istiyoruz” dedi.

 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme apartları vurdu! 250 apart kapısına kilit vuruyor!

Deprem araştırmacısından İstanbul uyarısı: Karadeniz'den gelecek depreme asla hazır değil!

Memurlar dikkat! Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu? Bakan Vedat Işıkhan resmen açıkladı!