Genel

Armani Jeans, Galleria'da ilk mağazasını açıyor!

15 milyon dolar yatırımla yenilenen Galleria'ya Armani Jeans ilk mono brand mağazalarıyla girdi. Türkiye'nin ilk modern alışveriş merkezi Galleria 22 yıldan sonra renovasyon çalışmalarını tamamlayıp haftasonu 60 bin ziyaretçi hedefiyle

Beymen'in Galleria'dan çıkmasıyla birlikte sektörde 'Galleria kapanıyor' söylentilerini boşa çıkardıklarını dile getiren Genel Müdür Hasan Ardıç, "30 milyon dolarlık renovasyon yatırımının 15 milyon dolarlık kısmını tamamladık. Bu rakam küçük çaplı bir AVM yatırımı ama 22 yıl aradan sonra böyle bir tazelenmenin zamanı gelmiş geçmişti bile" dedi. Daha önce "Beymen'in çıktığı yere ondan aşağı markaları almam" diyen Ardıç, şunları söyledi: "Sözümüzü tuttuk. Armani Jeans dünyadaki ilk mono brand mağazasını burada açıyor. Versace Jeans de bir mono brand mağaza açıyor. Bunun dışında Amerikalı tavuk restoranı Hooters da ilk mağazasını bizde açıyor" dedi. '

KİRA İNDİRİMİ YAPMADIK'

Çift Geyik Karaca'nın 22 yıl önceki yerinde mağaza açacağını dile getiren Ardıç, "Buna markanın yuvaya dönüşü diyoruz" dedi. Alışveriş merkezi kiralarında indirime gitmediklerini sadece renovasyon çalışmalarının sürdüğü 7 ay boyunca bir indirim yaptıklarını, onun da süresinin bittiğini dile getirdi.

'Han işletmesi değiliz'

AVM'LERDE ortak alan gideri hiç almadıklarını söyleyen Ardıç, "Ortak alan gideri han işletmeciliği kültüründen gelir. Biz bunu yapmayacağız" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Armani Jeans Türkiye’yi pilot bölge seçti, ilk mağaza Galleria’ya

Armani Jeans dünyadaki ilk monobrand (tek marka) mağazasını aralık sonunda Galleria’da açacak

Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, Armani Jeans’in Türkiye’yi pilot bölge seçtiğini ve dünyadaki ilk monobrand mağazasını Galleria içinde açmaya hazırlandığını söyledi. Ardıç, “Georgio Armani bizzat dekorasyonla ilgileniyor. Ayrıca mağaza içine benim ve kendisi tarafından imzalanmış belgeyi de koyacağız” dedi. Ardıç, yenilenen AVM içinde açılacak yeni mağazalar hakkında şunları söyledi:
“Armani Jeans ve Armani Çocuk’un yanı sıra Versace Jeans, Calzedonia, Intimissimi, Karaca, Trusardi Jeans aramıza yeni katılan markalar. AVM’de mağaza sayısı 150’ye ulaşacak. Amacımız sayıyı değil mağazaların metrekarelerini büyütmek.”
Ardıç, ayrıca dünyada 29 ülkede 455 şubesi bulunan Hooters’ı da ocak ayından sonra açmayı planladıklarını dile getirdi. Dünyanın en seksi ve renkli restoranlarından biri olarak görülen Hooters, garsonlarıyla ünlü Amerikan tavuk-bira restoran zinciri.
Milliyet


15 milyon dolara yenilendi, dünya markalarını satacak

TÜRKİYE’nin ilk alışveriş merkezi olan Galeria Alışveriş Merkezi 15 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Galeria’nın yeni halinde dünyaca ünlü bir çok marka yer aldı. Günlük ziyaretçi sayısının kriz döneminde düştüğünü söyleyen Galeria Genel Müdürü Hasan Ardıç, “Kriz döneminde de 13 binin altına düşmedik. Ancak hem yenilenmiş hem de dünya markalarını bünyesine katmış bir Galeria için hafta sonu günlük 60 bin kişi hedefliyoruz. Artık Galeria’da Armani ve Versace markaları da yer alıyor. Yaptığımız 15 milyon dolarlık yatırımın yanında 2011 yılı içerisinde 15 milyon doları geçen yatırım daha yapacağız. Ayrıca kriz döneminde bile mağazalarımız kar ettiği için de yeni sloganımızı ‘Galeria, Galeria’dır’ yaptık” diye konuştu. Son dönemde ard arda bir çok alışveriş merkezinin açıldığını ifade eden Ardıç, “Galeria herkes tarafından bilinen bir yer. Bizim metrekare fiyatımız ortalama 100 dolar civarında. Ancak yenileme süresince mağazalarımızın zarar edebileceğini göz önüne alarak indirimde bulunduk” dedi.
Hürriyet

Galleria 15 milyon dolara yeniden doğdu

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria, elektrik sistemlerinden mekanik düzeneklerine, aydınlatmasından sütunlarına kadar tamamen yenilendi.

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Galleria, tavanından tabanına, elektrik sistemlerinden mekanik düzeneklerine, aydınlatmasından sütunlarına, camlarından korkuluklarına kadar tamamen yenilendi. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan proje, Yapıt İnşaat tarafından hayata geçirildi. Yenileme maliyeti ise 15 milyon doları buldu.
Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, yenileme işini alışveriş merkezini kapatmadan yaptıklarına işaret ederek, "Türkiye’de ilk mağazasını açacak olan dünya markaları da Galleria’da yerini aldı. Armani Jeans ilk mono brand mağazasını burada açıyor ve lansmanı üst düzey bir katılımla gerçekleştireceğiz. Dünyaca ünlü Hooters ilk mağazasını Galleria’da açarken, Versace Jeans gibi markalar da yeni gelen markalar arasında bulunuyor" dedi.

Hooters ilk kez Galleria’da

Tüm dünyada renkli ve keyifli hizmetiyle öne çıkan restoranlardan biri olarak kabul edilen Hooters, Türkiye'de ilk şubesini Galleria’da açıyor. Büyük ilgi gören restaurant zincirinin 29 ülkede 455 şubesi bulunuyor.
Radikal


Galleria ve Versace ile çıta yükseltti 

Türkiye’de 22 yıl önce ilk modern alışveriş merkezi olarak açılan Galleria, 15 milyon dolar yatırımla yenilendi.

Alışveriş merkezinde modernizasyon devam ederken, yatırım tutarı 2011’de 30 milyon dolara ulaşacak. Yenilenme sonrası Galleria’da yeni mağazalar da açılacak. Bunlar arasında Armani Jeans, Versace, Trussardi Jeans gibi markalar da bulunuyor. Dünyaca ünlü Hooters’ın Türkiye’de ilk restoranını Galleria’da açacağını söyleyen Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, “Aralık’taki Armani Jeans açılışına ünlü modacı Giorgio Armani de gelecek dedi.
Star