Kent Haberleri

Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi’ndeki yapıları ‘kaçak’ diyerek yıktı!

Arnavutköy Belediyesi, çılgın proje Kanal İstanbul projesine yakınlığı ile bilinen ve İstanbul Havalimanı’nın yanındaki İmrahor Mahallesi’nde “kaçak” olduğu ifade edilen yapıları yıktı.


Arnavutköy Belediyesi, çılgın proje şeklinde bilinen Kanal İstanbul projesine yakınlığı ile dikkat çeken ve İstanbul Havalimanı’nın yanındaki İmrahor Mahallesi’nde “kaçak” olduğu ifade edilen yapıları yıktı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz yıl çıkan ve bölgeyi kapsayan imar kanununun kendilerinden habersiz bir biçimde çıkarıldığını ve söz konusu bu kanunun “rant” odaklı olduğunu kaydeden vatandaşlar konuyu yargıya taşıyarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması işleminin yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucunda iptali istemi ile dava açtı. İşte konu ile ilgili detaylar…

 

Arnavutköy Belediyesi, çılgın proje Kanal İstanbul projesine yakınlığıyla bilinen ve İstanbul Havalimanı’nın yanındaki İmrahor Mahallesi’nde “kaçak” olduğu kaydedilen yapıları geçen aylarda yıkmıştı. Vatandaşlar söz konusu duruma dirense de yıkım engellenemedi. 


KANUN HABERSİZ ÇIKTI

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz imzalı habere göre geçtiğimiz yıl çıkan ve bölgeyi kapsayan imar kanununun kendilerinden habersiz bir biçimde çıkarıldığını ve bu kanunun “rant” odaklı olduğunu kaydeden vatandaşlar söz konusu bu konuyu yargıya taşıyarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması işleminin yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucunda iptali istemi ile dava açtı. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sultangazi İlçe Başkanı Erdal İsa Daşdemir, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesine konuştu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sultangazi İlçe Başkanı Erdal İsa Daşdemir açıklamasında “Rezerv kanunu çıkmadan önce vatandaşların önünü kesmek amacıyla ada bazlı imar planı çıkarmışlar. Burada gayrimenkulü olan vatandaşların önünü kesmek için çıkarılmış bir plan bu. Parseller birleşmeden burada vatandaşlar inşaat yapması engelleniyor. Ada bazlı inşaat izni veriliyor.” ifadelerini kullandı.


REZERV ALANDIR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara açıklamasında ayrıca söz konusu bölgenin 2023’te çıkarılan kanunla beraber rezerv alan ilan edildiğini dile getiren Daşdemir, şunları dile getirdi:  “Ada bazlı imar planına dava açtık. 85 parsel sahibi birbirini tanımıyor. Böylelikle yurttaşların kendi arazisine inşaat yapabilmesine engel getiriliyor.”

 

Yatırımcılar dikkat! İşte borsada bu hafta en çok kazandıran 3 hisse!

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’yle fahiş fiyatların önüne geçilecek!

2002-2024 yılları arasında hangi yatırım aracı dolar bazlı ne kadar kazandırdı?