28 / 04 / 2024

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?



Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro bugün açılıyor. İstanbul'daki ulaşımı rahatlatmak için metrolar açılmaya devam ediyor. Yeni hattın açılması ile beraber Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na ulaşım 8 dakika olacak. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

ARNAVUTKÖY İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI HANGİ DURAKLARDAN GEÇİYOR? DURAK İSİMLERİ NE? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Hattı’nın açılmasıyla Bakanlık olarak İstanbul’a yaptıkları raylı sistem uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaşacağını açıkladı. 

Bakan Uraloğlu: ''Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını da hizmete açıyoruz." ifadesini kullandı.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Hattı'nın açılmasıyla Bakanlık olarak İstanbul'a yaptıkları raylı sistem uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaşacağını bildirdi.

Arnavutköy-İstanbul Havaliman hattı; Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere dört istasyondan oluşuyor. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile Arnavutköy ilçesinin Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlanıyor.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

BAKAN URALOĞLU'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

 

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şu ifadelerim kullandı: İstanbul Havalimanı ile Halkalı arasındaki 31,5 km'lik hattın 14 kilometrelik bölümü olan önce İst. havalimanı - Arnavutköy arasını açıyoruz. Arnavutköy - Halkalı arasını yaklaşık bir sene sonra açacağız.

Arnavutköy İstasyonu'ndan İstanbul Havalimanı'na, ardından oradan Göktürk ve Gayrettepe'ye kadar bütün ulaşımı sağlamış olacağız. Arnavutköy'den bütün metro ve metrobüslere aktarma yapılacak. Havalimanı dahil bütün İstanbul'a ulaşım sağlanacak. '' dedi. 

Ataköy-İkitelli metrosu nerelerden geçecek? Ataköy-İkitelli metro durak isimleri...

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda test sürüşü başladı!

Geri Dön