Kent Haberleri

Arnavutköy İtfaiyesi'nin yeni tesisinde inşaat çalışmaları devam ediyor!

İtfaiye Olimpiyatlarında rekor kırarak şampiyon olan Arnavutköy İtfaiyesi’nin yeni tesisi hızla yükselmeye devam ediyor. Arnavutköy İtfaiyesi çok kısa bir süre içerisinde yeni tesisinde hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye ve Balkan ülkeleri itfaiye müdürlükleri arasında düzenlenen İtfaiye Olimpiyatları’nda göstermiş oldukları çaba ile rekor kıran ve şampiyon olan Arnavutköy İtfaiyesi çok kısa bir süre içerisinde yeni tesisinde hizmet vermeye başlayacak.


   


Tesisin İçinde Ne Var?


Uzun zamandır Arnavutköy Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda faaliyet gösteren Arnavutköy İtfaiyesi için İBB tarafından Nenehatun  Mahallesi’nde yapımına başlanan itfaiye istasyonu; 8 araç kapasiteli olup, toplam 32 personel görev yapacak şekilde planlandı. Toplamda 8.670 metrekarelik alanda yer alacak olan Arnavutköy İtfaiyesinin içerisinde, 4 katlı ana bina, otopark, tırmanma kulesi, spor alanı, su deposu, kamelya, yeşil alan ve basketbol sahası yer alacak.


Modern Teknoloji Kullanılıyor


Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak inşa edilen yeni Arnavutköy İtfaiye Grup Binası, 3220 m² bir alanı kapsıyor. Ağustos ayına yetiştirilmesi planlanan İtfaiye binasının içerisinde 8 araçlık garaj kısmında ise acil müdahale için radyant ısıtıcılar ve gaz tahliye bacaları bulunuyor. Ayrıca yeni tesiste; eğitim salonu, yatakhane, dinlenme odası, baş şoför odası, atölye, sağlık odası, yemekhane, fitness salonu ve mescid gibi bölümler yer alıyor.

Arnavutköy Belediyesi