03 / 05 / 2024

Arnavutluk'taki deprem konutlarının açılış töreni 17 Ocak'ta!

Arnavutluk'taki deprem konutlarının açılış töreni 17 Ocak'ta!

Arnavutluk'ta 2019'da yaşanan depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğiyle Laç şehrinde yapılan konutlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin arifesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.



Arnavutluk'ta 2019'da yaşanan depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğiyle Laç şehrinde yapılan konutlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin arifesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Arnavutluk'ta 51 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen konutlar ailelere teslim ediliyor.

Laç bölgesindeki konutuna kavuşan 67 yaşındaki Meçan Marra, yeni yapılan semti de överek, "Bu, Laç için tarihi bir an ve çok memnunuz. Burada ev almayacak olanlar bile Erdoğan'ın sözlerinden memnun. Bu yer öyle bir semt oldu ki belki Tiran'da böyle bir şey yoktur. Erdoğan’ın Laç’ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı; içeri girip gördük, harika bir şey. Son derece harika bir iş. Başbakanımız (Edi Rama) da Erdoğan'la birlikte sözünü tuttu." diye konuştu.

Arnavutluk taki deprem konutlarının açılış töreni 17 Ocak ta!

Yeni evini teslim alanlardan 57 yaşındaki Nikoll Çupi de Türk hükümetinin katkıları için çok memnun olduklarına dikkat çekti. Çupi, "Verdiği tüm sözleri tutan Erdoğan ve Türk hükümetinin katkılarından çok memnunuz. Evlere girip görenler oldukça memnun. Biz ailecek çok memnunuz. Bunlar çok güzel. Bu semt şu anda olağanüstü bir şey. Bunun için Erdoğan ve bizim başbakanımıza (Rama'ya) müteşekkiriz. Şehrimizde meydana gelen bu mucizeyle Arnavutluk'ta daha güzel semt bulunmuyor." dedi.

Mark Thanaj ise yakında yeni konutuna kavuşacak kişilerden biri olarak yeni semti "şahane" diyerek belirtti. 75 yaşındaki Thanaj, "Ailecek çok mutlu hissediyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Arnavut devletine ve bizlere iyi kalpliliğinden dolayı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ocak Pazartesi günü Arnavutluk'a ziyareti çerçevesinde konutların resmi açılış törenine katılım gösterecek.

- 522 konut inşa edildi

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019 tarihinde yaşanan 6,3 şideetindeki depremde 51 kişi yaşamını yitirmiş, 900'den fazla kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 17 bin kişinin evlerini terk etmesine sebep olan sarsıntı 202 bin 291 kişiyi etkilemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden hemen sonra depremzedeler için konutların yapılaması için talimat vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolüne imza atılmıştı. 

TOKİ tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 522 konut, ticari ünite ve otopark yapıldı. Konutların temel atma töreni 2020 Aralık'ta düzenlenmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene videokonferansla katılmıştı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!


Geri Dön