27 / 04 / 2024

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?



Arsa almak isteyen yatırımcılar arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Son zamanlarda konuttan daha fazla tercih edilen arsa yatırımına talep her geçen gün artıyor. 

ARSA ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, “Doğru yerden ve doğru fiyatla alınan bir arsa her zaman altın ve konuta göre daha fazla getiri sağlıyor” dedi.  Konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişin de etkisiyle yatırımcıların bütçelerine uygun arsa ve tarlalara yönlendiğini söyleyen ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, “Konut fiyatlarının pik seviyeye ulaşması, insanların enflasyon karşısında paralarını koruma çabası, kredibilite ve deprem gibi nedenlerle yatay mimariye oluşan ilgi gibi birçok farklı nedenin bir araya gelmesiyle birlikte arsaya çok ciddi bir yönelim oluştu.

Devletin altyapı yatırımı yapmayı planladığı, gelişmekte olan bölgelerden doğru fiyatlı arsa yatırımları yapmak için doğru bir zamandayız. Özellikle Çanakkale’de bu anlamda fırsat veren şehirlerin başında geliyor” dedi.

ARSA FİYATLARI YÜKSELİYOR!

Özellikle pandemi sonrasında  arsaya talebin artması, Çanakkale'nin merkez köylerinde bulunan arazi fiyatlarını zirveye taşıdı. Lapseki, Suluca, Kemiklialan bölgesinde 10 dönümlük bir arsa, arazi, tarla 20 milyon-25 milyon, merkeze bağlı Batak Ovası bölgesinde ise 10 dönüm arsa, arazi, tarla ise 4-5 milyon gibi fiyatlardan satılıyor.

Arsa yatırımlarına olan ilginin artmasının temel nedenleri arasında, arsa yatırımlarının potansiyel getiri fırsatları, yatırımcıların portföylerini çeşitlendirme ihtiyacı ve doğa içinde huzurlu bir yaşam arzusu yer alıyor.

Son 4 yılda Türkiye geneli arsa fiyatlarında yüzde 530 artış yaşandığını ifade eden Van, arsa yatırımı için en çok fırsat veren bölgelerin; Kuzey Ege, Çanakkale, Kırklareli, Manisa ve Yalova, en çok yatırım yapılan bölgelerin ise Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve  İzmir  olduğunu belirtti.

ARSA; ALTIN VE KONUTTAN DAHA FAZLA KAZANDIRIR

Çanakkale'de  imarlı arsaların metrekaresinin 1.000 TL’den başlayıp 60 bin TL’ye kadar arttığını belirten Van, “Arsa; 1/1000 uygulama imar planında olan ve üzerinde konut, otel, hastane gibi yapıların yapılabildiği yerlerdir. Arzı mümkün olmayan bir yatırım aracı olması sebebiyle doğru yerden ve doğru fiyatla alınan bir arsa her zaman altın ve konuta göre daha fazla getiri sağlıyor.

Son 1 yılda konut satışları yüzde 17,5 azaldı ve 1 milyon 225 bin satış gerçekleşti. Konut dışı satış ise yüzde 3 artışla 1 milyon 723 bin olarak gerçekleşti” dedi.

İki ildeki 47 adet arsa, iş yeri ve arazi 113 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı!  Ankara  ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

3 ilde 29 adet arsa, arazi ve lojman satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Geri Dön