27 / 04 / 2024

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...



Bir gayrimenkulün imar durumuna nasıl bakılacağı vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Yeni arsa alacak kişilerin alacakları mülkün imar durumunu araştırmadı gerekiyor. Çünkü imar durumunda güncellemeler olabiliyor. Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin...

İmar durumu sorgulama işlemleri bizzat tapu kadastro müdürlüğü tarafından yapıldığı gibi online da yapılabiliyor. Hızlı işlem yapmak isteyen vatandaşlar için e-devlet sistemi aracılıyla da yer için imar plan ve durumu sorgulaması tamamlanıyor.

Vatandaşlar belediyeye giderek imar planı sorgulaması yapılabiliyor. Web üzerinden tapu kadastro internet adresi üzerinden istenen yer için imar durumu sorgulaması ve plan çalışmaları da yapılıyor. Peki,  İmar durumu sorgulaması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden imar sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

İmar durumu her il için farklılık gösteriyor. Vatandaşlar imar bulunan yerlerde inşaat ve çalışma yapabiliyor. Bu durumu öğrenmenin birden fazla yöntemi bulunuyor. İmar durum sorgulama işlemleri hem fiziki hem de online site üzerinden yapılabiliyor.

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Tapu kadastronun internet adresi imar durumu hakkında detaylı bilgi ve içerikleri vatandaşlara sağlıyor. Belediye ziyareti yapanlar da imar hakkında bilgi alabiliyor.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

İMAR DURUMU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İmar durumu Sorgulama işlemlerinin tamamı belediye siteleri veya tapu kadastro üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Arsa ve tapu imar durumu hakkında tüm bilgiler belediye aracılıyla vatandaşlara sunuluyor. E-devlet tüm imar durumlarını sorgulama adına yapılan sistemler arasında yer alıyor.

Vatandaşlar bu site üzerinden imar plan çalışmalarını veya durumlarını detaylı bir şekilde inceleyebiliyor. E-devlet içerisinde belediyeler sekmesi üzerinden imar durum araştırması yapılıyor. Öncelikle imar durumu öğrenilmek istenen ilin seçilmesi gerekiyor.

Tapu kadastro internet adresi üzerinden imar durum tespiti yapmak isteyen vatandaşlar web arama motoruna https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ yazarak açılan sekme üzerinden sisteme giriş yapabilirler.

Kimlik bilgilerinin girilmesinden sonra çıkan sayfa üzerinde kabul ediyorum tıklatın. Sonrasında işlem yapılacak olan il seçilmeli. Her il için ayrı imar durum inceleme sayfası hazırlanıyor. Açılan sayfa ve kategori üzerinden aranan bölge için araştırma yapılıyor. E-devlet üzerinden de bu imar plan durumları detaylı öğrenilebilmektedir.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

E DEVLET'TEN İMAR DURUMU SORGULAMA

E-Devlet üzerinden tüm şehirler ve adresler için İmar durum öğrenme sekmeleri bulunuyor. Bu sekmeye giriş yapanlar adres bilgisini ve ili girerek detaylı bilgi akışından yararlanıyor. Tüm bilgiler güncel şekilde hazırlanıyor. 

e-Plan otomasyon uygulaması ile imar durum belgelerine; il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgilerini girerek ulaşılıyor. Detaylı bilgi için; https://e-plan.gov.tr/imar adresine gerekli bilgileri doldurarak öğrenebilirsiniz.

Otomotivde 8 aylık üretim 1 milyona yaklaştı: 8 ayda yüzde 13'lük artış! 

Pendik 450 konutlar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!


Geri Dön