Kent Haberleri

“Arsa alıp prefabrik ev yapayım” diyenler dikkat! Bu tuzağa sakın kanmayın!

Depremin ardından Trakya’da, bir arsa alıp üzerine konteyner ya da prefabrik ev koymak isteyen kişilere dolandırıcıların tarlaları imarlı arsa diye satmaya çalıştığı belirtildi. Konuya ilişkin Evrensekiz Belediyesi de bir uyarı yaptı. Özellikle Marmara'da beklenen İstanbul depremi nedeniyle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar çevre illerdeki kırsal alanlardan arsa ve ev aramaya başladı

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremlerin ardından diğer kentlerde yaşayan vatandaşlarda da deprem tedirginliği arttı. Özellikle Marmara'da beklenen İstanbul depremi nedeniyle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar çevre illerdeki kırsal alanlardan arsa ve ev aramaya başladı. Bu yüzden Trakya'da resmen talep patlaması yaşanmaya başlandı. Fiyatlar katlanırken fırsatçılar da bunun üzerine harekete geçti. Dolandırıcıların tarla vasfındaki arazileri imarlı arsa diye satmaya başladığı ifade edildi. Fakat böyle arazi alıp üzerine prefabrik ev ya da konteyner koymak isteyenlerin hayallerinin suya düştüğü bildirildi. Hatta bu yüzden bir belediye vatandaşları uyardı.

"TALEP ÇOK ARAZİ YOK"

Edinilen bilgilere göre; mikrofon uzatılan bir kişi “Talepler çok ama elimizde arazi yok” derken, bir başka kişi ise “En kötü yer 100 liradan gidiyor şu an dönüm fiyatı” şeklinde konuştu.

FİYATLAR DEPREM ÖNCESİNE GÖRE 4-5 KAT ARTTI

Deprem korkusu Trakya’ya göç başlatırken konut ve arsa fiyatlarını katladı. Talep patlayınca dolandırıcılar da hemen türedi.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerin ardından beklenen büyük İstanbul depremi de İstanbulluları çevre kentlere yönlendirdi. Özellikle fay hattının geçmediği Kırklareli ve Edirne’de arazi dönüm fiyatları epey yükseldi. Fiyatlar deprem öncesine göre 4-5 katı farklılık gösterir hale geldi.

Konuya ilişkin konuşan bir vatandaş “4-5 ay önce 30-40 milyon dönümü, şimdi 100-150 milyon arası gidiyor. 3-4 katı çıktı bu deprem yüzünden” şeklinde konuşurken bir başka vatandaş da “Yer bulmakta sorun yaşıyoruz, fiyatların aşırı artmasından dolayı” dedi.

İşte detaylar...

Arsa alıp üzerine prefabrik konut veya konteyner kurmak isteyen kişilerin adreslerinden biri de Kırklareli’nin Vize ilçe oldu. Burada araziler depremden önce dönümü 100 bin TL’yken şimdi bu fiyat 200 bin TL’ye kadar çıktı.

"ÖYLE BİR ARAZİ KALMADI"

Son duruma ilişkin konuşan emlakçı Kenan Taşkın “İstanbul’dan gelen talep eden müşteriler bir konteyner koyayım istiyor, öyle bir arazi de  artık kalmadı burada” şeklinde konuştu.

Bölgedeki kiralık konutlar ilana çıktığı anda tutuluyor, satılık konutlarsa hemen satılıyor. Emlakçı Satı Badem ise “5-6 ay önce 2-2.5 milyondu. Şimdi 5-5,5-6 milyon oldu.” derken emlakçı Kenan Taşkın da “Bir buçuk yıl öncesine topraktan başlayan daireler 350-400 bin TL’den mal sahipleri alabiliyordu, şu an 1,5-2 milyon civarı fiyatlar oldu” ifadelerini kullandı.

Talep artışı nedeniyle bir de dolandırıcılar türedi. Tarlaları imarlı arsa gibi gösterip müşterileri dolandırıyorlar. Yani müşterilerin arsa diye aldıklarının tarla çıktığı bildirildi.

"TARLALARI ARSA DİYE SATIYORLAR"

Bir başka vatandaş ise konuya ilişkin “Tarlaları arsa diye satıyorlar” derken “Onlar da konteyner ya da prefabrik ev koyacağını düşünüp satın alıyor” diye sorulduğunda “Onlar o hayalle geliyor fakat belediyede bir imar olayı olmadığı için mağdur oluyorlar” dedi.

Arsa alıp üzerine prefabrik ev ya da konteyner dikmek isteyip sonrasında ise hayalleri suya düşenlerle ilgili Evrensekiz Belediyesi bir uyarı yaptı.

Özetler diyor ki; arsa alayım derken dolandırıcıların esiri olmayın.

Konuya ilişkin “Dolandırılmasın, parasını çöpe atmasın. Bu nedenle Belediye’ye sormadan burada bir iş yapmasınlar” denildi.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

270 bin TL’ye sıfır araç mı olur demeyin! Bu araç piyasadaki tüm dengeleri alt üst edecek!

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!