İhale

Arsa almak isteyenler dikkat! Serdivan Belediyesi Sakarya'da taksitle 7 adet arsa satıyor!

Sakarya İli Serdivan Belediye Başkanlığı, Sakarya'da yer alan 7 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış bedelleri 500 bin TL'den başlıyor.Satışa çıkarılan arsaların alanları 386 metrekare ile 7 bin 424 metrekare arasında değişiyor

Sakarya İli Serpan Belediye Başkanlığı, Sakarya'da yer alan 7 adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların alanları 386 metrekare ile 7 bin 424 metrekare arasında değişiyor. 

Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 500 bin TL ile 48 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. Arsaların satış ihalesi 16 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sakarya'daki arsalar için ödenecek geçici teminat bedeli 15 bin TL ile 1 milyon 455 bin TL arasında değişiyor. 

Yatırımcıların merakla beklediği ihaleler Serpan Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılacak.

İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Sakarya İli Serpan Belediye Başkanlığından:

1-Sakarya ili Serpan İlçesi Belediye Encümeninin 18.05.2022 tarih ve 132 sayılı kararı ile aşağıdaki listede bilgileri mevcut taşınmazların(arsaların) satışı, 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 35/a maddesine (kapalı zarf usulüne) göre yapılacaktır. (teklif zarfları açıldıktan sonra , uygun teklifler arasında açık arttırmaya gidilecektir)
2-İhale, Belediye Encümeni huzurunda (1,2,3,4,5,6,7) nolu sıradaki arsalar için 16.06.2022 Perşembe günü saat 14.30’da, başlayarak sırası ile, Serpan Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılacaktır, İsteklilerin belirtilen gün ve saatte hazır bulunmaları gerekir.
3-Satılacak taşınmaz malların listesi ;

(İhale bedeli üzerinden ayrıca K.D.V. tahsil edilmeyecektir.)
4-Taşınmazın muhammen satış bedeli ve geçici teminat miktarı, yukarıda tabloda gösterilmiştir.
İstekliler söz konusu taşınmazın satış ihalesine katılabilmek için muhammen bedelinin en az %3’ü (yüzde üç) nispetinde, geçici teminatı nakden veya teminat mektubu ile yatırmak zorundadır.
 İştirakçilerin Geçici teminat bedelini 16/06/2022 tarihinde ve saat 12:00‘ ye kadar Belediyemiz veznesine yatırmaları ve Kapalı teklif usulüne göre ihale edilecek arsalar için teklifleri dosya halinde 16/06/2022 tarihinde saat 12:00‘ye kadar Mali hizmetler Müdürlüğüne sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. (istekli birden fazla arsa için ihaleye katılacaksa her bir arsa için ayrı ayrı teminat yatıracak ve teklif zarfınıda ayrı ayrı hazırlayacaktır.)
5- İHALE DOSYASINDA ARANACAK BELGELER
Kapalı Teklif Usulü İhale;
İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:
1) Teklif Mektubu (Şartname eklerinde örneği mevcut),
2) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi,(Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
3) Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Teminat Mektubu
4) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus müdürlüğünden)
5) Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (Nüfus müdürlüğünden)
6) Gerçek kişiler için İmza sirküsü (Noterden) ve vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname,
7) Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri
8) Şartname alındı makbuzu.
9) Belediyemize borcu olmadığını gösterir belge,(Mali Hizmetler müdürlüğünden alınacaktır.)
10) Yabancı istekliler için; Türkiye’de gayrımenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı, irtibat telefon numarası, elektronik posta adresleri ile yabancı isteklilerin sunacağı yurt dışında düzenlenmiş her türlü belgelerin T.C.Konsollosluklarınca tasdik edilmiş veya apostille şerhini taşımaları gerekmektedir.
Taşınmazların kapalı teklif usulü satış ihalesine teklif verecekler; ihale zarflarını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesinde belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak 2.madde belirtilen ihale saatine kadar Serpan Belediyesi Encümenine (ihale komisyonu) sunulmak üzere Mali hizmetler Müdürlüğüne sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir
6-İHALEYE KATILMA ŞARTLARI
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.
İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri Serpan Belediyesi Mali hizmetler Müdürlüğünden görebilir ve Taşınmaz mal satış şartnamesini 1.000,00-TL(Bin TL.) ücret karşılığında satın alabilirler,
İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır.
7- Müşteri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31. veya 76. maddelerine göre onaylanan ihale kararının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden veya 32.maddeye göre tebliğ sayılan günden itibaren 30 (otuz) gün içinde İhale üzerinde kalan istekli arsa bedelini peşin olarak yatıracaktır. İstekli, 1 nolu sıradaki arsa için ihale bedelini aylık 3(üç) eşit taksitte (ilk taksit ve diğer harçların tamamı peşin olarak 30(otuz) gün içerisinde ödenecektir.) ihale bedelinin ve diğer harçların tamamını, Belediye veznesine veya Belediyenin banka hesabına yatırması şartı ile taşınmazlar(arsalar) ile ilgili tapuda ferağ işlemine izin verilecektir. Geçici teminatlar Tapu Tescilinden sonra iade edilecektir.
8- Gerektiğinde ihtilafların hal mercii Sakarya icra daireleri ve mahkemeleridir.
9-İhale Komisyonu 2886 sayılı kanunun 29 uncu maddesi uyarınca, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
10-Telgraf veya faksla yapılacak müracaat ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

PORTAŞ, Ankara'daki 1 konut ile 4 gayrimenkulünü 90 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yatırımcılar dikkat!