29 / 08 / 2024

Arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 63 arttı, talep Anadolu’ya kaydı

Arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 63 arttı, talep Anadolu’ya kaydı

Son dönemde konut fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ev alamayanlar çareyi arsa yatırımında buldu. Artan talep karşısında arsa fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Perlanest Gayrimenkul Kurucu Ortağı Birsen Engin, arsaya olan talep artarken yatırımcının ilgisinin Anadolu’ya kaydığını söyledi.



Konut fiyatlarındaki yükseliş gayrimenkul sektöründe taşları yerinden oynattı. Yüksek kredi faizleri nedeniyle ev alamayanlar ve yatırımcılar paralarını değerlendirmek için yeni arayışlara girdi. Gayrimenkulden vazgeçmeyenlerin tercihi arsa oldu. 2023 yılında arsa satışları tüm zamanların rekoruna imza attı. Arsaya olan talep fiyatları da etkiledi. Son bir yılda arsa fiyatları yüzde 63 oranında arttı. Son altı aylık süreçte satılık arsa ilanlarında da yüzde 25’lik bir artış görüldü.

ARSA TALEBİ FARKLI BÖLGELERE KAYDI

Perlanest Gayrimenkul Kurucu Ortağı Birsen Engin, arsaya olan ilginin devam ettiğini söyleyerek “Konut fiyatlarının hızla artması, yatırımcıları ve bireysel alıcıları arsa yatırımına yöneltti. Özellikle büyük şehirlerde arsa bulmak zorlaşırken, talep Anadolu’nun farklı bölgelerine kaymaya başladı. Bu da arsa fiyatlarında ciddi bir yükselişe neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 63 arttı, talep Anadolu’ya kaydı

FİYATLARDAKİ BELİRSİZLİK ARSAYA OLAN TALEBİ ARTIRDI

Arsa yatırımının orta ve uzun vadede kazançlı bir seçenek olarak yatırımcının karşısına çıktığnı belirten Birsen Engin şunları söyledi: "Arsa yatırımı, uzun vadeli bir getiri sağlayabilecek bir alan olarak öne çıkıyor. Özellikle konut fiyatlarındaki belirsizlikler, arsa yatırımını daha cazip hale getiriyor."

ARSA YATIRIMINA OLAN İLGİ ARTACAK

Gayrimenkul piyasasında arz-talep dengesinin değiştiğine vurgu yapan Birsen Engin, önümüzdeki dönemde arsa yatırımlarının daha da artmasını beklediklerini ifade eden. Engin, talebin arttığı dönemde doğru yatırım kararları almak ve geleceği öngörmenin kritik bir önem taşıdığına dikkat çekti.  

SATIŞLAR REKOR KIRDI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2023 yılında konut satışları  önceki seneye göre yüzde 17,5 gerileyerek 1 milyon 225 bin 926’a indi.  -Öte yandan istatistiklere göre 2023’ün ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamına ulaştı. 

Gayrimenkul yatırımı için İstanbul’mu yoksa Şikago mu daha mantıklı?

Kira altınla ödenir mi? sorusuna İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama geldi! Kapalıçarşı’da dükkan kiraları 'ALTIN' ile...

TOKİ’nin yeni kampanyası için son gün bugün! 9 bin 433 lira taksitle 2+1 ve 13 bin 152 lira taksitle 3+1 konut satıyor!

Emlak ilanları şaşırtmaya devam ediyor! 'Uyku odası' başlığı ile 3050 TL'ye kiralık ilan verildi!

Özel okul ücretlerine yüzde 100'e varan artış! Çocuğu özel okulda okuyanlar dikkat!


Geri Dön