29 / 04 / 2024

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak nitelendirilen ve Çeşme yarımadasının yüzde 50'sinin kapsayacak olan Çeşme Turizm Projesi için ilk etapta 3 otel için düğmeye basıldı.



2 yıl önce ilan edildiğinde bölgedeki arsa fiyatlarının katlanmasına neden olan projede yer alan 555 parsel için tek tek ihaleye çıkılacak. Otelden sörf okullarına, helikopter pistinden kongre merkezine kadar çeşitli üniteleri kapsayan Çeşme Turizm Projesi arsa ilanlarını da hareketlendirdi. Bölgede bazı yabancı firmalar çok yüksek fiyatlarla arsa satışına başlarken proje ilanlarda cazibe etkisi yaratmak için kullanılmaya başlandı.

Fiyatlar 4-5 kat arttı

Çeşme'nin kanal İstanbul'u olarak nitelendirilen Çeşme Turizm Projesi için ilk ihale yapıldı. 2 yıl önce ilan edilen proje Çeşme-Alaçatı bölgesinde arsa fiyatlarını uçurdu. Bölgede arsa fiyatları 4'e, 5'e katlandı. Projenin etrafındaki arsalar "proje yakınlığı" nedeniyle prim yaparken bu yöndeki ilanlar da artmaya başladı. Cumhuriyet Gazetesinde yer alan habere göre 16 bin hektarlık alanda hayata geçecek ve 20 milyar dolara mal olacak proje Çeşme yarım adasının yüzde 50'sini kapsayacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamulaştırılan 555 farklı arsa üzerinde Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın hayata geçireceği proje kamuoyunda tartışma yarattı ve mahkeme taşındı ancak Bakanlık dava süreci devam ederken proje kapsamında yer alacak 3 otel için arsa ihalesine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön