Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.
Konut piyasasında sular durulmadı. Hem inşaat maliyetlerindeki artış hem de arsa fiyatları üreticiyi zorluyor. Buna bağlı yükselen maliyetler konut fiyatlarını arttırırken vatandaşlar ev alma hayalini erteliyor.
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’de sanayi yatırımları büyümeyi sürdürürken, sanayicinin işçisizlik sorunu ile baş etmeye çalıştığını anlattı.
Bu yılın 10 aylık döneminde 32 yeni yatırımcıya toplam 479 bin metrekarelik arsa tahsisi gerçekleştirdiklerini belirten Küpeli, şu anda bölgemizdeki katılımcı sayısının 889’a ulaştığını belirterek çalışan sayısının da 48 bin 500 olduğunun bilgisini verdi.
7 sene önce bölgedeki katılımcı sayısı 540 civarında olduğunu kaydeden Küpeli, "889 katılımcı içerisinde 640 tanesi çalışır durumda, 260 tanesi de inşaat ve proje aşamasında. 2 sene içerisinde bölgede çalışan fabrika sayısı 900’e ulaşacak” ulaşacak ifadelerini kullandı.
UYGUN FİYATA KONUT BULMAK İMKANSIZ
Eskişehirli sanayiciler olarak, yaklaşan yerel seçimler öncesi büyükşehir belediye başkan adaylarından beklentilerini peş peşe sıralayan Küpeli, “Sanayinin kronikleşmiş sorunları var. Bunlardan bir tanesi nitelikli iş gücüne ulaşabilmek için imar sorunu "dedi.
"Uygun fiyatla konut bulmak şehirde imkansız hale geldi" diye ifade eden Küpeli, "Arsa paylarının yüksek olması da inşaat sektörünü zorluyor" diye ifade etti.
Eskisehir.net'te yer alan habere göre, Ulaşım ile ilgili kentte yine çok ciddi problemler olduğunu söyleyen Küpeli, Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşım ciddi sorunlar yaşanıyor. Artık ‘Kuzey Çevre Yolu’ diye bir yolun olmadığını öğrendik. Ancak ‘Güney Çevre Yolu’nun etütleri yapılmış, tamamlanmış. İstimlakları bitti diyenler var…" diye belirtti.
Onların da akşamdan sabaha olmayacağını bildiklerine dikkat çeken Küpeli, "Hızlı bir şekilde bizim bölgeye gelebilmemiz için alternatif yollar yapılabilir. Eskişehir’de yaklaşık 100 bin kişi sabahları doğuya, akşamları ise batıya doğru hareket ediyor. En azından küçük sanayi sitelerinin Tepebaşı Bölgesi’ne kaydırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!