26 / 10 / 2024

Arsa ve arazi almak isteyenlere uzmanından çok önemli uyarı: Sabır yoksa toprak yatırımından uzak dur!

Arsa ve arazi almak isteyenlere uzmanından çok önemli uyarı: Sabır yoksa toprak yatırımından uzak dur!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda toprak yatırımında en önemli kuralın sabır olduğunu söyledi.




Yeni bir konut sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, resmi olarak açıklanan istatistikler 2023’ün ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarının 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamına ulaştığını gösterdi.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak edip araştırırken, uzmanlar da sık sık gayrimenkul yatırımında dikkat edilmesi gerekenlere değiniyor.

Toprak yatırımı ile ilgili bir paylaşım da Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül’den geldi.

Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/arifgudulcom üzerinden yaptığı paylaşımda toprak yatırımında en önemli kuralın sabır olduğunu söyledi.


Arif Güdül’ün paylaşımı şu şekilde:

Sabır Yoksa Toprak Yatırımından Uzak Dur

Toprak yatırımında en önemli kural sabırdır. Toprak, altın, gümüş ya da döviz gibi hızla nakde çevrilebilecek birikim aracı değildir. Bu nedenle, toprak yatırımına yönelirken en az üç yıl ihtiyaç duymayacağınız bir bütçe ile hareket etmek büyük önem taşır. Yatırım süresi boyunca, ayırdığınız bütçenin artık bir plan haline geldiğini ve bu plana sadık kalacak sabrı göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Eğer toprak yatırımını yaşam amaçlı değil, uzun vadeli kazanç için yapıyorsanız, stratejinizi yatırım sürenize uygun şekilde belirlemek hayati önem taşır. Seçtiğiniz bölge, şehrin gelişim aksı, göç alma potansiyeli ve mevcut ya da planlanan devlet projelerine (OSB, ulaşım, turizm vb.) olan yakınlık gibi unsurları iyi analiz ederseniz, yatırım sürecinizin sonunda hem maksimum kazancı elde edebilir hem de tekrar satarken daha hızlı bir süreç yaşayabilirsiniz.

Bilgi kirliliğinden kaçınmak için duyduklarınızı mutlaka resmi kaynaklarla doğrulamalısınız. Çevre düzeni planlarını http://atlas.gov.tr üzerinden kontrol ederek güvenilir verilere ulaşmanız, sağlıklı bir yatırım kararı almanız açısından büyük önem taşır.

Toprak yatırımı, sabırlı ve bilinçli bir yaklaşımı gerektirir. Bu süreçte doğru adımları atarak, geleceğinizi güvence altına alabilir ve yatırımlarınızdan en iyi şekilde fayda sağlayabilirsiniz. 

Emekli maaşları kiraya yetmiyor: Emekliler evsiz kalmaktan korkuyor!

Uzun süredir durgun giden konut piyasasında hareketlenme başladı!

Milli Emlak’tan son dakika Kasım 2024 fırsatı! İki şehirde arazi satacak!


Geri Dön