26 / 06 / 2024

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.



Piyasalarda sert rüzgarlar eserken, yatırımcılar da yönlerini konut ve arsaya çevirdi. Türkiye'de özellikle geçtiğimiz 2023 yılının Ocak ayından sonra arsa satış hacminde en yüksek seviyelere gelinirken pek çok kişi de arsa yatırımı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Arsa ve arazinin yıldızı giderek daha da parlarken, yeni bir yatırım yapmak isteyenler de hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Toprak yatırımcısı ve danışmanı 43,4 bin takipçili Aksel isimli kullanıcı, https://x.com/akselmelkonyan X sosyal medya hesabından Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.


İşte o paylaşım...


Arsa ve Konut yatırımı için sıradaki bölge KOCAELİ

Sanayi yönünden İstanbul’dan sonra en gelişmiş ikinci şehir olan Kocaeli, doğal güzellikleri bakımından ve Marmara bölgesinde geçiş güzergahında olmasından dolayı ayrı öneme sahiptir.

En büyük 100 sanayi kuruluşunun 18’i Kocaeli’de bulunmaktadır.

Depremde ağır hasar alan bir bölge olan şehir,Sakarya ile pilot bölge olması ve eski yapı stoğunun fazla olması sebebi ile kentsel dönüşüme hızlı bir giriş yapan şehir olma özelliğine sahiptir. Kentsel dönüşüm halen devam etmektedir.

Bana göre şehirdeki en büyük sıkıntı hava kirliliğidir. Özellikle bölgede konut veya arsa yatırım yapmak isteyenler şehrin yüksek bölgelerini seçmelidir.

Genel olarak İzmit, Gebze, Dilovası, Derince ve Kartepe'nin arsa yatırımı için fiyat avantajı kalmamıştır ve yatırım için büyük meblağlara gerek vardır. Ama ticari arsa için halen önemli ve gelecekte para kazandıran bir bölge özelliğine sahiptir. Kartepe ise müstakil bir yapı yapmak için doğal güzelliği fark yaratan bir ilçedir.

Bu sebeple biraz daha mikro, geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri seçtim.

Kandıra ve Köyleri:

-AKÇAOVA
-AKBAL
-BALCI
-ESENTEPE
-SİNANLIBİLALLİ
-YUSUFÇA
- SUCUALİ
-ÇAKIRCAALİ
-MANCARLAR
-FERİZLİ
-DURAKLI
-LOKMANLI

-BAŞİSKELE: Konut yatırımı için en mantıklı ilçelerin başında geliyor.

-Bu bölgede uygun bulunduğu taktirde tarla, konut yapılmak isteniyorsa arsa alınabilir. Ben şahsen uygun bulduğum her yerinden alırım. Bu sebeple köy, mahalle ismi yazmıyorum.

Esas olarak bu bölgenin avantajı İzmit merkeze çok yakın olması, hava kirliliğinden daha az etkileniyor olması, şehrin planlamasının yeni olması, yollarının geniş ve bulvarlarla bölünmüş olması, yeni yapı konut stoğuna sahip olması başlıca avantajlardır.

-Bana göre Başiskele  Türkiye’de konut almak isteyenlerin bir numaraya yazacağı ilçelerinin başında gelir. Ortalama 2 + 1 daire fiyatları 1.500.000 ile 2.400.000 TL arasındadır. 

-İstanbul Anadolu yakasında çalışan kişilerin deprem riski ve yüksek kiralar sebebiyle Kocaeli bölgesinden ev kiraladıkları bilinir bu sebep ile Başiskele Gebze, Derince, Körfez Mahallesi’ne göre çok daha avantajlıdır.

-KARAMÜRSEL:

-FULACIK
-İHSANİYE
-ÇAMDİBİ
-AKÇAT
-OLUKLU

-KARTEPE:

-SULTANİYE
-ÇEPNİ-
-ARSALNBEY
-ŞEVKATİYE
-UZUNBEY MAH.
-Tabiki MAŞUKİYE.
(Maşukiye için rakamlar yüksek, fakat doğa ile iç içe bir yaşam hedefleyen kişiler için halen ve bundan sonra da popülerliğini her daim koruyacak olan bir bölgedir.

-Bölgede tarla alırken tarla yapısının ince uzun olmamasına dikkat edin, ayrıca bölgede hisseli tapu, kooperatif hissesi gibi müstakil olmayan tapulardan uzak durulması daha mantıklı olacaktır.

- Her zaman söylediğim gibi dere yatağında olan, üzerinden yüksek gerilim hattı geçen arsa veya tarlalardan uzak durulmalıdır. Bu tarz topraklar tabiki alınır, fakat ileride satmak istediğiniz takdirde böyle sorunları olmayan arsalara göre daha zor satılacaktır.

Sizler de bölge ile alakalı varsa olumlu veya olumsuz görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz, iyi okumalar.

Paylaşımı şu yorumlar geldi:

Gayrimenkul sektörüne torba yasa şoku: Kira gelirinde istisna kalkıyor, ev sahiplerine satış vergisi geliyor! 

Emeklilere sıfır zam şoku! Temmuz'da neler olacak? Hemen bu rakamlara bakın!

Gayrimenkul sektörüne torba yasa şoku: Kira gelirinde istisna kalkıyor, ev sahiplerine satış vergisi geliyor! 


Geri Dön