Arsa ve tarla yatırımında neye dikkat edilmeli? Gayrimenkul uzmanı detaylarıyla açıkladı!
Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin arsa ve tarla alarak ev yapma hayali kuranlar için il bazında nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...
Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı X'ten arsa ve tarla yatırımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arsa ve tarla alarak ev yapmak isteyenlerin il bazında dikkat etmeleri gerekneleri söyledi. Lokasyonun önemine dikkat çeken Gültekin arsa ve tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler maddeler halinde sıraladı. Gayrimenkul uzmanı Gültekin, arsa üzerinde yapılan bir yapının illere göre farklılıklar olduğunun altını çizdi. Öte yandan Gültekin paylaşımında imar uygulama alanına da dikkat çekti ve ülkenin her yerinde farklı bir uygulama olduğundan bahsetti. İşte Murat Gültekin'in o açıklaması ve gelen yorumlar...
ARSA ALACAKLAR TARLA ALACAKLAR DİKKAT!!! FAYDANIZA BİLGİLER SERİSİ 1
Türkiye Sınırları dahilinde, ilgili Belediye yada il özel idare’den teyit alınarak Her ilde 5.000 m2 üzerinde ve en az 25 metre kadastro (resmi yol) yolu olan tarla,bağ,bahçe nitelikli ( yerleşik alan sınırı dışında) olan arazilere tarım il müdürlüğünden izin alınarak, kimi ilde dikili tarım şartı ile ev yapabilirsiniz.
Bazı küçükşehirlerde 5.000 m2 şartı aranmaz fakat en az 25 m2 kadastro yol şartı tüm illerde aranır.
Alınacak arazi 5.000 m2’den büyük olsa bile yapı büyüklüğü hiç bir şartta iki katı ve 250 m2 toplam kullanım alanını geçemez.
Kimi illerde maksimum yapı büyüklüğü 250 m2 iken kimi illerde 150 m2’dir.
Bu durum illerin 1/100.000’lik 1/25.000’lik üst ölçek planlarına ve plansız alanlar imar yönetmeliği hükümleri,toprağın sınıf kalitesi(verimliliğine) göre değişmektedir.
Büyük ova koruma,küçük ova koruma, dere koruma ve su havzası, göl havzası, mutlak tarım alanı gibi riskli bölgelerde kalan arazilerin (arsa olanlar hariç) niteliğine ve büyüklüğüne bakılmaksızın YAPI YAPAMAZSINIZ.
Özetle her ilin yoğurt yiyişi farklıdır çünkü her ilin;
TOPRAK KALİTESİ ,JEOLOJİK DURUMU, LOKASYONU, YERLEŞİM VE YAŞAM BİÇİMİ, YEREL YÖNETİM BİRİMLERİ FARKLIDIR.
İMAR VE UYGULAMA OLARAK TÜRKİYE’NİN HER ŞEHRİ AYRI BİR CUMHURİYETTİR.
İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...
Arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul Uzmanı Çanakkale’deki fırsat bölgeleri açıkladı! |