04 / 05 / 2024

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 



Arsa, iş yeri, tarla gibi gayrimenkulleri kapsayan konut dışı satış, ekim ayında yeni bir rekora imza attı. Böylece konut dışı satış, ekim ayında toplam satışların yüzde 62,17'sine çıktı. Konut satışları son dönemde azalırken, yatırım ya da ileride konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi. Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirvede.

2.900 FUTBOL SAHASINA DENK TAŞINMAZ SATTIK

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre,  Arsaya yatırım son dönemlerin zirvesinde. Arsaya yoğun bir talep olduğunu ifade eden Yeşil Vadi Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, Yeşil Vadi olarak, 25 senede 20 milyon metrekareyi geçen, 41 bin bağımsız parseli aşan ve yaklaşık 2 bin 900 futbol sahası büyüklüğünde arsa satarak kırılması güç bir rekora imza attıklarını söyledi.

İmarlı, tek tapulu, ifrazlı arsa vasfında yerler üretip projelendirdiklerini dile getiren Uysal, son dönemde konuta erişimin zorlaşması ve yüksek kredi faizlerinin arsa yatırımını popüler hale getirdiğini ifade etti. Uysal, “İnsanımız birikimlerini toprağa-arsaya yatırarak, konut sahibi olma yolunda ilk adımlarını atmış oluyor. Geçmiş dönemden bugüne baktığımızda da arsanın konuttan daha çok getiri sağladığına şahit olduk. Kazanç noktasında bayrak yine arsada. Arsa günümüzün en kazançlı yatırım aracı oldu" şeklinde konuştu.

 Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

SATIŞLAR YÜZDE 65 ARTTI

Son senelerde arsa yatırımı için Trakya Bölgesi'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Uysal, son 3 senede arsa yatırımı için Trakya bölgesinde talep patlaması yaşadıklarını söyledi.

Yeşil Vadi olarak diğer bölgelerdeki müşterilerinden de talep gelmeye başlayınca rotayı Anadolu’ya çevirdiklerini söyleyen Uysal, "Şimdilerde Balıkesir (Manyas) ve Ankara'daki (Beypazarı) arsa projelerimiz yatırımcıların ilgi odağı oldu” dedi. 

Uysal, 2022 yılına göre arsa satışlarını yüzde 65 artırdıklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bu sene, 1.000 adet arsa sattık. 2022 yılına göre yüzde 65'lik artış var. Yaşadığımız deprem bize gösterdi ki toprak, arsa çok önemli. İnsanlar, ileride ev yapabileceğim bir toprağım olsun diye düşünüp arsa alıyor.”

 Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Nurgül Orhan Uysal, arsa yatırımının geçmişte hep yaşlı insanlar tarafından tercih edildiğini ancak son yıllarda gençlerin de ilgi gösterdiğinin altını çizerek yaş ortalamasının oldukça düştüğünü anlattı.

BUTİK VİLLADA ÜRETİLİYOR

Trakya bölgesinde ifrazlı, imarlı, tek tapulu arsa üreten Yeşil Vadi, butik villa projeleri de yapıyor. Yüzde 70 arsa yüzde 30 da konut odaklı çalışan firma, Silivri Yeşil İnci 1, Yeşil İnci 2’de satışları tamamladı. Kırklareli’nde 168 ahşap villadan oluşan Yeşil Mahalle projesinde de 3 etabın satışı gerçekleşirken, kalan son iki etap çalışmaları da hız kazandı.

Kocaeli'deki 4 adet arsa yüzde 20 indirim fırsatıyla satışa çıkıyor! 

2 yıl önce izdiham yaratan OYAKKENT Silüet 2. kez satışa çıktı!


Geri Dön