17 / 05 / 2024

Arslanbey Atakent'te fiyatlar istenilen seviyeye çıkmadı!

Arslanbey Atakent'te fiyatlar istenilen seviyeye çıkmadı!

Arslanbey Atakent'te satılık daire fiyatları bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. En çok üzerinde durulan konu; hizmetin gelmeyişi Sefa Sirmen döneminde yapılan Arslanbey Atakent Konutları, o dönem için uygun fiyatlara satılmıştı.



 Geleceği çok parlak deniliyordu. Prim yapacak. Kartepe'ye buradan teleferik geçecek gibi birçok konular gündeme geliyordu ama bunların hiç biri olmadı, lıatta daha fazla geriye gitti. Bölgedeki konut fiyatları hala 3-5 yıl öncesindeki gibi. Bölgede yaşayanlar da hep 'Bizi AKP cezalandırıyor' diyor. Peki, gerçekten cezalandırıyor mu? 


GERÇEKTEN CEZALANDIRILIYOR! 

Bize göre de Arslanbey Atakent Konutları'nda yaşayanlar cezalandırılıyor. Kesinlikle bölgeye İıiçbir hizmet gitmiyor. Temizlikten tutun, bakımına ve kontrolüne kadar hiçbir hizmet yapılmıyordu. Özellikle Büyükşehir Belediyesi yapmıyordu. Belki son günlerde yeni yeni yapılmaya başlandı ama bize göre asla yeterli değil ve göstermelikten ileriye gitmemekte. 

Evet, Arslanbey Atakent ciddi cezalandırılıyor. 


FİYATLAR YERLERDE 

Arslanbey Atakent Konutları, Taçyaprak Evleri toplamı yaklaşık 2.000 konut var. 

Taçyaprak Evleri, Aslanbey Atakent Konutlarına göre biraz olsun yüksek fiyatlı diyebiliriz ama Atakent Konutları"nda 75 metrekare 2+1 65 bin TL'ye daire bulmanız mümkün. 

3 + 1 daireler de 75 bin TL'den başlıyor. Bu fiyatlar uzun süreden beri böyle. Kiralık dairelerse, 350 TL'den başlıyor. Bölge dediğimiz gibi konut fiyatları anlamında yerlerde sürünüyor. Bölge değeri olmazsa, konut fiyatları da yerlerde olması kaçınılmaz. 


KÖTÜ YÖNETİMLER 

Atakent Konutları'nın bir başka dezavantajları aylık aidatlar. 300 TL kiralık evin aidatı nerdeyse 200 TL, bu nasıl bir mantık anlamış değiliz. Yıllarca bölge yönetimleri ve üst yönetimler kötü yönetmişler. Bunu biz değil, aidatın bu denli yüksek olması bile söyleyebilir. Gelinen nokta hiç de iç açıcı değil. Bölge ileri seviyeye gidebilmesi için, belki de yönetimlerin değişmesi gerekiyor. Hem iç meseleler, hem de dış meseleler için mücadele edilmesi gerekiyor. 


LÜKS SİTE YOK 

Bir bakın bölgede lüks sayılabilecek site var mı? Aktif bir tane bile yok. Yapılmak istenenler de yarını kalmış siteler. Bölgede birçok sorunlu proje var. Kimse bölgeye yeni lüks konut yapmak istemiyor, çünkü satamıyor! Yine aynı noktada inşaat firmaları takılı kalıyor, 'Hizmet yok' bu şartlarda inşaat firmalarına da hak veriyoruz. Bile bile zarar etmek istemiyorlar. Arslanbey kitlendi, yatırım yok, satış yok! Mevcut konut fiyatları da bizim düşüncemizi destekliyor. 


ÜZÜLMEZ ÇÖZER 

Uzun yıllar sorunlar birikmiş birikmiş buralara kadar gelmiş. Konut fiyatları yerlerde, sosyal yaşam alanları yok, hizmet yok yok yok! Çözümü bulacak olan kişi de belli, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez. 

Tabi isterse, bölge halkının da desteğiyle çok kısa sürede belli bir yere gelir. Bir tek sorun var, Büyükşehir engeli! Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu istemezse vay Atakent'iıı haline! Umarız Hüseyin Üzülmez de bu işin üstesinden gelir ve Atakentliler de bir oh çeker. 

Bizim Kocaeli


Geri Dön