Emlak Konut

Artan konut fiyatlarına karşı alternatif çözüm prefabrik evler! Devlet desteği ile neredeyse bedavaya alın!

Konut alma hayali kuranlar ancak pahalı fiyatlar yüzünden alamayanlar üzülmesin. İşte alternatif konut fikirlerinden biri olan prefabrik evler!

Bu yıl konut fiyatlarının artmasından dolayı ve artan hayat pahalılığı yüzünden vatandaşların alım güçlerinin düşmesi ile birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar alternatif çözüm yolları araştırmaya başladı.

İşte o çözüm yollarından biri olan prefabrik evlere dair yaşanan yeni gelişmeler…

PREFABRİK EVLERİ DEVLET DESTEKLİ ALIN!

Konut almayı düşünen ancak fiyatlar nedeni ile alamayan vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Devlet tarafından gelen destekler sayesinde oldukça uygun fiyata ev sahibi olabilecek olan vatandaşlar, neredeyse bedavaya yakın fiyatlar ile ev sahibi olabileceklerini öğrendiler.

PREFABRİK EVİNİZİ BEDAVAYA GETİRİN!

Devlet tarafından yapılan bu destekler vatandaşların prefabrik evlere yönelmesinin de önünü açtı. Durum böyle olunca da da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan sosyal destekler ile prefabrik ev yaptıracak olan vatandaşlara verilecek olan destekler de gündem konusu oldu. Tüm vatandaşların başvuru yapabilmesi de prefabrik evlere olan ilginin artmasına neden olan etkenler arasında gösterildi. Verilen bu yardımlardan biri de 150 bin TL oldu.

150 BİN TL PREFABRİK EV DESTEĞİ!

2+1 ve 49 metrekare boyutundaki evin toplam maliyetine bakılarak verilecek olan bu yardımda toplam maliyetin 205 bin TL olduğu duyuruldu. Bu nedenle maliyetin hesaplanarak verileceği bu yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin yalnızca 55 bin TL ödemesinin gerektiği belirtildi.

55 bin TL ödenen bu prefabrik ev için geriye kalan 150 bin TL'nin de bakanlık tarafından ödeneceği duyuruldu. Bu nedenle de oldukça ilgi çeken bu eve yapılan maliyetler ile yardımların avantajlı olmasından dolayı başvuru yapacak olan kişilere şartlar da açıklandı.

İşte prefabrik ev yardımından faydalanmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar şunlardır;

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapabilmek için öncelikle kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bunun dışında ise hane içinde belirlenmiş gelir düzeyinin belli bir seviyenin üzerinde olmaması gerekiyor. Tüm bu şartların yerine getirilmesi halinde başvurunun yapılabileceği açıklanmıştır. Hane gerilinin de ortalama bin 833 TL'nin altında olması ve evlerinin bakımsız olması gerektiği yapılan açıklamalardan bazılarıdır.

Milyonların maaşına zam! İşte 2023 asgari ücrette belli olan rakam!

Emeklilik başvurusu için en uygun tarih! Kasım 2022 mi yoksa 2023 Ocak mı? İşte detaylar!

Doğu Ekspresi seferleri başladı mı 2022? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022?