06 / 05 / 2024

Artan kur Körfez yatırımcısını Türkiye'ye çekti!

Artan kur Körfez yatırımcısını Türkiye'ye çekti!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, sektörde fiyatların döviz cinsinden ucuzlamasının yabancı yatırımcı için bir fırsat olduğunu ifade etti...




GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Gökkaya: Körfez'den yaptığımız ciddi bağlantılar vardı. Kur yükselişiyle birlikte tüm bu satışlar gerçekleşti.


GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, sektörde fiyatların döviz cinsinden ucuzlamasının yabancı yatırımcı için bir fırsat olduğunu ifade etti. Türk Lirası'nın (TL) değer kaybıyla yabancı yatırımcının çok önemli bir şans elde ettiğini anlatan Gökkaya, "Ancak dövizin yükselmesi malzeme maliyetini artırdı. Konut fiyatı da yükseltecek. Orta vadede yüzde 10-15 artış olacaktır"  diye konuştu.


YABANCININ GİTTİĞİ YOK

'TL'nin değer kaybı yabancı yatırımcıyı çekti ya da siyasi belirsizlik itti' demek gibi bir şey söylemek çok doğru değil" ifadelerini kullanan Gökkaya şöyle devam etti: "Yabancı yatırımcı geri çekildi diye bir durum söz konusu değil. Fiyat dolar bazında düştüğü için alıma gelen gruplar duyuyoruz. Özellikle Körfez'den çok ciddi bağlantılar vardı gerçekleşemeyen, bu son döviz artışının ardından bu satışlar gerçekleşti."


DUBAİ PAZARI ARTIK DOYDU!

IŞIK Gökkaya, 17 Aralık sürecinden sonra özellikle Arap yatırımcının Dubai'ye kaydığı şeklinde iddialar olsa da Dubai'nin yeniden cazibe merkezi olmasının zorluğuna dikkati çekti.



Akşam


Geri Dön