Sektörel

Artaş Grubu halka arza hazırlanıyor: Kira gelirlerini temettü olarak dağıtacak!

Artaş Grubu, ekim ayı sonunda hayata geçireceği Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Borsa İstanbul’da halka arza hazırlanıyor. İşte detaylar...Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konuya ilişkin, “Ara sıra temüttü veren bir GYO olmayacağız

Artaş Grubu, ekim ayı sonunda hayata geçireceği Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Borsa İstanbul’da halka arza hazırlanıyor. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konuya ilişkin, “Ara sıra temüttü veren bir GYO olmayacağız. Kira gelirlerimizin halka arzını planlıyoruz. Her üç ayda bir temettü vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Gayrimenkulden turizme, perakendeden enerjiye kadar birçok sektörde faaliyet sürdüren Artaş Grubu, bu sene hem halat hem de ticari alanlar için yeni bir döneme giriyor. Bu kapsamda, Artaş Grubu, ekim ayı sonunda hayata geçireceği Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Borsa İstanbul’da halka arza hazırlanıyor. İşte detaylar...

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projesinin gerekli onayların alınmasının ardından ekim gibi hayata geçeceğini kaydetti. Grubun bu yıl yarıyıl değerlendirmesi ve yeni dönem hedeflerinin konuşulması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetinsaya, Borsa İstanbul’a geleceklerini ancak öyle diğer GYO’lar gibi ara sıra temüttü veren bir GYO olmayacaklarını söyledi.  Çetinsaya, "Kira gelirlerimizi halka arzını planlıyoruz ve bu nedenle de her 3 ayda bir temettü vereceğiz. Kira gelirlerimizi vatandaşımızla paylaşacağız. Böylece bizim hisselerimiz diğer GYO’lardan çok daha cazip olacak" diye belirtti.

Hali hazırda grubun bünyesinde 6 adet AVM, 300 bin metrekarelik alan ile bin 300 adet kiracı bulunuyor.

MECİDİYEKÖY'E KONUT YAPILACAK!

Senede 5-6 bin adet olmak üzere şu zamana kadar 37 bin konut üretimine imza attıklarını hatırlatan Çetinsaya, Mecidiyeköy’de konumlanan ve devraldıkları Profilo AVM için ise, Profilo AVM’yi hasılat paylaşımı ile ofis ve gayrimenkul projesi yapmak amacı ile aldıklarını belirtrek, "Bugün yarın ticari ofis tarafının ruhsatını alıyoruz. AVM’de yıl sonunda yıkılacak. Mecidiyeköy’de kentsel dönüşüm alanı kuruyoruz. Yeni bir AVM inşa etmeyi de düşünmüyoruz. AVM’ler bitti artık, yaşamaz" diye bildirdi. Konuta ihtiyaç olduğunu söyleyen Çetinkaya, "İşletme maliyetleri yüksek, kira gelirleri de istediğiniz seviyede değil. Onun için AVM’ye gerek yok. Konuta ihtiyaç var. Biz de Mecidiyeköy’de konut yapacağız” diye belirtti.

Grup, aynı zamanda turizm sektöründe de faaliyetlerine devam ediyor. Radisson Blue ve Movenpick markaları ile çalışan grup, 10 otele ulaştı.

 

“MALİYETLERİMİZ ÜÇ KAT ARTTI!”

Çetinsaya, sektöre ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Sektörün en büyük sıkıntısını insan gücü olduğuna dikkat çeken Çetinsaya, yeterli insan gücünün olmadığını Maliyetlerin 3 kat arttığını ve bu durumdan üzüyntülü olduklarını bildirdi.  İnsanların gayrimenkule ulaşmasının zorlaşıtığına dikkat çeken Çetinsaya, "Faiz oranlarının da yükselmesi konut alma isteğini negatif etkiliyor. Faizlerin en kısa zamanda değişmesi hepimizin isteği. Yanı sıra 300-400 bin müteahhit var deniyor, neredeler. Çıkın beraber birlik olalım. Kaliteli konut sayısını artıralım. Biz senede 6 bin konut yapıyoruz. Senede bin konut yapanların sayısı artmalı" diye konuştu.

HAVARAY HATTINI YARI FİYATINA YAPTIK!

Artaş İnşaat, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Çelik Halat’ın da yüzde 70’ini 27 milyon Euro bedelle Doğan Holding’den satın almıştı. Kartaltepe’de konumlanan tesis ile ilgili de bilgi veren Çetinsaya, “500 işçi var orada. Geliştirmek istedik. Makineden tezgaha kadar yeniliyoruz. Uzakdoğu ile rekabet ediyor ama rekabetten iyi şekilde çıkacağız, yeniden kuruyoruz. Net ihracatçı bir şirket ama yenileme işlemleri bitince dünyada adından söz ettiren bir şirket olacak" diye kaydetti.

Bu şekilde söz konusu alanda ithalatı da düşüreceklerini ifade eden Çetinsaya, “Vadi İstanbul’da havaray halatını 2 yılda bir değiştiriyorduk. 50 bin dolardı. Biz yapalım dedik. 27 bin Euro’ya yaptık ve üstelik 3 yıl garanti. Halat çekme-deneme Ar-Ge’si var burada. Biz onu kullanacağız"  diye ifade etti.

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Konut satışları yüzde 44,4 azaldı! 2023 Haziran'da 83 bin 636 konut satıldı!

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? Son dakika rakamları geldi!