30 / 04 / 2024

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları TEM'in rezidans bloğunu aldı

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları TEM'in rezidans bloğunu aldı

Avrupa Konutları TEM projesinin rezidans bloğundaki 142 bağımsız bölümü Artaş İnşaat 35 milyon TL'ye satın aldı



Gaziosmanpaşa'da, Emlak Konut GYO'nun arsası üzerine inşa edilen Avrupa Konutları TEM projesinin rezidans bloğundaki 142 adet bağımsız bölümü Artaş İnşaat 35 milyon TL'ye satın aldı. Rezidans bloğu28 Aralık 2009 tarihinde 45 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştı. Bloğun satışı gerçekleşmeyince Emlak Konut bu defa rezidans bloğunu 40 milyon TL muhammen bedelle satışa sunmuştu. 15 bin 302 metrekarelik bloğun geçici teminatı ise 1 milyon 400 bin TL olarak belirlenmiş ve açık artırma usulü ile satılaşa konmuştu. Blokta var olan toplam 153 adet bağımsız bölümün 142'si satışa konmuştu.

Artaş İnşaat San. ve Tic.AŞ. tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa TEM Konutları 6619 ada 4 parseldeki 142 bağımsız bölümü toplu satışla yapılan açık arttırma ihalesinde 35 milyon TL+KDV'ye peşin olarak satın aldı.


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Avrupa Konutları'nın rezidansı Artaş İnşaat'ın

Gaziosmanpaşa'da, Emlak Konut GYO'nun arsası üzerine inşa edilen Avrupa Konutları TEM projesinin rezidans bloğundaki 142 adet bağımsız bölümü Artaş İnşaat 35 milyon TL'ye satın aldı. Rezidans bloğu 28 Aralık 2009 tarihinde 45 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştı. Bloğun satışı gerçekleşmeyince Emlak Konut bu defa rezidans bloğunu 40 milyon TL muhammen bedelle satışa sunmuştu. 15 bin 302 metrekarelik bloğun geçici teminatı ise 1 milyon 400 bin TL olarak belirlenmiş ve açık artırma usulü ile satılaşa konmuştu. Blokta var olan toplam 153 adet bağımsız bölümün 142'si satışa konmuştu.

Artaş İnşaat San. ve Tic.AŞ. tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa TEM Konutları 6619 ada 4 parseldeki 142 bağımsız bölümü toplu satışla yapılan açık arttırma ihalesinde 35 milyon TL+KDV'ye peşin olarak satın aldı. Buna göre şirketin rezidans bloğuna ödediği para 41 milyon 700 bin TL'ye ulaştı.

Avrupa Konutları'nın residence bloğu 45 milyon TL üzerinden Aralık ayında satışa çıkarılmıştı. İhalede teklif veren olmamıştı. İkinci kez 40 milyon TL üzerinden ihaleye çıkarılan bloğa yine teklif gelmemişti. Böylece Avrupa Konutları'nın rezidans bloğu üçüncü ihalede satılabildi.
Tebernüş Kireçci


Avrupa Konutları'nın rezidans bloğu Artaş'ın oldu

Emlak Konut GYO, iki ay önce, hasılat paylaşımı modeliyle işbirliğine girdiği Avrupa Konutları TEM için ihaleye çıkacağını duyurmuştu. Gaziosmanpaşa'da yapılan projenin rezidans bloğunda Emlak Konut GYO'nun ihaleye çıkardığı bölüm sayısı 142 idi. Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, 142 bağımsız bölümün Artaş İnşaat tarafından 35 milyon TL'ye satın alındığı ifade edildi. Artaş İnşaat'tan yapılan açıklamada ise açık arttırma ihalesinde ödenen KDV de göz önüne alındığında şirketin rezidans bloğuna ödediği para, 41 milyon 700 bin TL'ye ulaştı.

İlk ihale aralık ayında olmuştu
Emlak GYO, Avrupa Konutları TEM'in rezidans bloğu için ilk olarak 28 Aralık 2009 tarihinde 45 milyon TL tahmini bedelle ihaleye çıkmıştı. İhaleye teklif veren olmamıştı. Bloğun satışı gerçekleşmeyince, kuruluş, tahmini bedeli 40 milyon TL'ye düşürdüğünü açıklamıştı. Artaş peşin ödeme indirimi alarak rezidans bloğunu 35 milyon TL'ye satın alan isim oldu.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön