Genel

Arte Gioia, İstinyePark için 2 yıl bekledi!

Akmerkez'de açılan Arte Gioia, iki yıl bekledikten sonra İstinyePark'ta yer buldu

Saat, kalem ve cep telefonunda lüksün adresi olarak konumlanıp, 2003'te Akmerkez'de açılan Arte Gioia, iki yıl bekledikten sonra İstinyePark'ta yer buldu. Bu kez 30 Frank üzeri fiyatta, koleksiyonerlere yönelik marka peşinde 

Yeni marka CV istiyor

Dünyanın lüks markalarını mağazaya getirmek çok meşakkatli. Özellikle saatte yıllar sürüyor. Bunun için şirkete mağazanın CV'si gönderiliyor.

İpek duvar kağıtları, kösele masalar, kendisini dış dünyadan soyutlamak isteyen müşteriler için özel servis odalarıyla hizmet veren Arte Gioia'yı, saat tutkunları Akmerkez'deki mağazadan tanıyor. Paris ve Cenevre'deki trendleri aynı anda müşteriye sunmak iddiasındaki mağaza 2003'te açılmıştı. Daha sonra Akmerkez A+ müşterinin tek adresi olmaktan çıkıp yeni adres İstinyePark olunca, Arte Saatçilik, adını listeye yazdırdı ve beklemeye başladı. Ve geçtiğimiz günlerde tam da istediği katta bir yer çıktı, Paul&Shark'tan boşalan 85 metrekarelik mağazada yakında Arte Gioia hizmet vermeye başlayacak.

Şirketin Markalar Müdürü Burak Gürel ile sohbet ettik. Tabii alışveriş iştahını kesen ortamdan onlarda nasibini almış, ciro geçen yıl yüzde 30 düşmüş. Ama bu, mağaza açmaktan alıkoymuyor hiç kimseyi, biliyorsunuz. Cartier, Franck Muller, Ulysse Nerdin, Blancpain, Glashutte, Jacob&Co, Cvstos, Richard Mille, Dewitt, Roger Dubuis marka saatler ile Omas, Tibaldi ve Montegrappa kalemleri ve Vertu cep telefonlarının özel satış noktası olarak hizmet veren mağazanın ürün gamında yenilikler de var. Burak Gürel, "Türkiye'de bulunmayan, daha değerli, koleksiyonerlere yönelik az adette üretilen markaların peşindeyiz. Başka bir yerde bulamayacağınız, kişiselleştirilmiş ürünler olabilir. Marka adı veremem ama fiyatları 30 bin frank üzeri diyebilirim" diye anlatıyor yenilikleri. Saat, özellikle erkeklerin büyük tutkusu, mevcut markalarla yetinmeyen müşteriler zorlamış Arte Gioia'yı bu yeniliğe. Ama yeni bir saat markasını Türkiye'ye getirmek de öyle kolay değilmiş.

Şirketin  CVsini merkeze gönderen Burak Gürel, gelen marka temsilcilerine karşı da bir tür sınav verdiklerini anlatıyor. Uzun ve zahmetli bir süreçten geçtiklerini söylüyor. Binlerce Euro'luk ürünü satmak da kazak, pantolon satmaya benzemiyor. Sadece Akmerkez mağazasında 2003 yılından beri birkaç yüz saati ışıklandırma için çalışarak harcadıklarını anlatıyor Gürel. Bir de adrese servisler var tabii, özel servis çantalarında ofislere giden saatleri koruyabilmek için servis elamanını asla yalnız göndermediklerini anlatıyor Burak Gürel. Zor iş..
HaberTürk/Esen Evran