02 / 05 / 2024

Artık daha da alınmaz hale geldi! Yeni tarifeyle fiyat 10 TL'ye çıktı!

Artık daha da alınmaz hale geldi! Yeni tarifeyle fiyat 10 TL'ye çıktı!

Simidin ve ekmeğin maliyetlerindeki yükseliş, Türkiye'deki enflasyonun bir tezahürü olarak görülüyor. Son zamanlarda birçok temel ihtiyacın fiyatındaki artış, insanları ekonomik olarak zorluyor. Vatandaş ve esnafın tepkili olmasına neden olan simit artık 10 TL’ye çıktı.



Simit fiyatlarının son zammı sonrasında, Şeref Başar'ın belirttiği 10 TL'lik yeni fiyat, halk arasında büyük bir sürpriz olarak karşılandı. Simitle ilgili öngörülerin yanı sıra, ekmek fiyatlarında da artış bekleniyor. İşte Aydın’da ve birçok şehirde 10 TL’den satılan simide tepkiler...

Ekonomik dengenin sarsılmasından ekmek ve simit de nasibini aldı

2 Ekim Pazartesi gününden itibaren Aydın'da simit fiyatı 10 lira olarak belirlendi. Sadece üç ay önce 5 lira olan simit, kısa süre içerisinde 7 liraya yükselmişti. Şimdiyse fiyat neredeyse iki katına çıkarak 10 liraya ulaştı.

Ekonomik dengenin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi her bireyin ortak isteğidir. Fakat bu tarzda yaşanan fiyat yükseklikleri, ekonomik dengesizliklerin ve enflasyonun ne denli önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Önümüzdeki dönemlerde ekonomik şartlar iyileşeceği ve insanlar temel ihtiyaçlarını daha makul fiyatlara edinebilecekleri herkesin ortak temennisi. 

Temel yiyecek maddeleri, özellikle simit ve ekmek gibi ürünlerin fiyatlarının yükselmesi  düşük ya da sabit gelire sahip bireyleri sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle hükümetler fiyatların dengede kalmasını sağlamak ve halkın ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılamasına yardımcı olmak için adımlar atarlar.

Artık daha da alınmaz hale geldi! Yeni tarifeyle fiyat 10 TL ye çıktı!

Ekonomik dengenin sağlanması, bireyler için iş olanaklarının arttığı ve gelir seviyelerinin yükseldiği bir ortamı beraberinde getirir. Aynı zamanda, enflasyonun denetim altında tutulması ve temel yaşam gereksinimleri için gereken ürünlerin fiyatlarının uygun seviyelerde olması, halkın yaşam kalitesini yükseltebilir.

“Vatandaş alamıyor”

Seyyar simitçiler, girdi maliyetlerinin yükselmesi sebebiyle simit fiyatlarında artış yaşandığını belirtiyor. "Maliyetler yükseldikçe hem müşteriler hem de biz olumsuz etkileniyoruz. Daha önce müşteriler 2-3 simit alırken artık sadece bir tane alabiliyor. Bizim satış rakamlarımız da 100-150'den 60-70'e geriledi. İnsanlar bu duruma tepkili, ancak elimizden gelen bir şey yok" şeklinde ifade ediyorlar.

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

O ilde ekmek ve simide zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön