Kent Haberleri

Artık marketlerde o ürünler satılmayacak! Eliniz boş dönmeyin! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre artık nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde marketlerde satılamayacak.Buna kapsamda, nar ekşisi izlenimi veren narlı sosların piyasaya arzı yasaklanmış oldu

Vatandaşları yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna kapsamda, nar ekşisi izlenimi veren narlı sosların piyasaya arzı yasaklanmış oldu. Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna kapsamda; nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su haricinde başka bir gıda bileşeni ilave edilemeyecek.

YURT İÇİNDE PİYASAYA ARZ EDİLEMEYECEKLER

Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi adlarla nar ekşisine benzeyen gıda ürünleri, yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

SON TARİH 30 HAZİRAN 2024

Bu doğrultuda, yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024 tarihinden sonra piyasadan kaldırılacak.

İşte detaylar...

Öte yandan, Ramazan ayına girilmesinin ardından vatandaşlar zincir marketlerin kaça kadar açık olduğunu merak ediyor.

BİM ÇALIŞMA SAATLERİ

BİM marketler zinciri haftanın yedi günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olacak.

A101 ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 marketler zinciri haftanın yedi günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olacak. Fakat bazı yerlerde 10.00 ile 22.00 saatleri arasında da açık olacak.

ŞOK MARKET KAÇTA KAPANIYOR?

ŞOK marketler zinciri haftanın yedi günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olacak. Diğer marketlerde olduğu gibi bazı Şok Market de bazı yerlerde 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak.

MİGROS KAÇA KADAR AÇIK?

Migros marketler zinciri haftanın yedi günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olurken, Migros Hemen ve Sanal Market üzerinden sipariş verebileceğiniz Migros'un hemen uygulaması yoğunluk durumuna göre 00.00'a kadar çevrim içi olarak hizmet verecek.

CARREFOUR KAÇA KADAR AÇIK, KAÇTA KAPANIYOR?

Carrefour marketler zinciri haftanın yedi günü 10.00 - 22.00 saatleri arasında açık olacak.

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

Uzman isimden tarihe altın harflerle yazılacak altın tahminleri! “Önce 1450 TL, sonra...”

Zamlı emekli maaşı sonrası maaş tablosu baştan aşağı değişti! İşte en güncel maaş tablosu!