Teknoloji

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.Bu fonksiyon insanlara bir uygulamayı indirmeden önce  bilgilerin toplanma yolunu, korunduğu ve kullanıldığı gibi güvenlik ve gizlilik yönergelerini göstermeyi hedefliyor

Google  , Salı günü Play uygulama mağazasında  bir "Veri güvenliği" bölümü açtı. Bu fonksiyon insanlara bir uygulamayı indirmeden önce  bilgilerin toplanma yolunu, korunduğu ve kullanıldığı gibi güvenlik ve gizlilik yönergelerini göstermeyi hedefliyor.

Google bir gönderide "Kullanıcılardan ve uygulama geliştiricilerinden, bir uygulamanın topladığı bilgileri ek bağlam olmaksızın görüntülemenin yeterli olmadığını duyduk"  dedi . "Bu sebeple Veri güvenliği bölümünü, geliştiricilerin hangi verilerin toplandığını ve hangi nedenle kullanıldığını aleni belirtmelerine olanak sağlayacak şekilde geliştirdik."Uygulamalar, kullanıcı emniyetinden taviz vermeden kullanıcıların dünyayı keşfetmesine, dostlarıyla bağlantı kurmasına, çalışmasına, yeni bir şeyler öğrenmesine ve daha pek çok şeye yardımcı olmalıdır. Google Play'in mevcut güvenlik özelliklerine ek olarak yeni Veri güvenliği bölümü, kullanıcılara uygulamalarından keyif almaları için ihtiyaç duydukları görünürlük ve kontrolü sağlıyor,” diye açıkladı Google. 

 

Bölüm şunları gösterir:

Geliştiricinin bilgileri toplayıp toplamadığı ve neye hizmet ettiği.Geliştiricinin verileri üçüncü taraflarla paylaşıp paylaşmadığı.Aktarılan bilgilerin şifrelenmesi ve kullanıcıların bilgilerinin silinmesini isteyip isteyemeyeceği gibi uygulamanın emniyet uygulamaları.Uygun bir uygulamanın , Play Store'da çocukları daha fazla korumak için dizaynedilmiş Google Play'in aile politikasına uymayı garanti edip  etmediği.Geliştiricinin güvenlik uygulamalarını global bir güvenlik standardına ( daha spesifik olarak Mobil Uygulama Güvenlik Değerlendirmesi ) 
göre doğrulayıp doğrulamadığı.Google, Temmuz ayında Veri Güvenliği bölümünü ilan etti ve bu bölüm hem birinci taraf hem de üçüncü taraf uygulama geliştiricileri içeriyor.Bu özellik, Apple'ın uygulamalar için " beslenme etiketleri "ne benzer. 

Ayrıca artık indirilen uygulamaların hangi bilgilere ulaşabileceği üzerinde daha fazla kontrole sahipsiniz. Örneğin, bir uygulama konumunuza ulaşmak isterse, bir kerelik kullanım, sadece uygulamayı kullanırken kullanım veya her zaman kullanım için izin vermeyi seçebilirsiniz. Uygulamalarınızın sahip olduğu erişim düzeyini incelemek için Android Gizlilik kontrol paneline de gidebilirsiniz .

İlk olarak 26 Nisan 2022, 09:46 PT'de yayınlandı.

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde çok eden özellik

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

İlk ödeme hesaplara yattı! 36.000 TL Promosyonla rekor kırıldı. O kurumun çalışanları bayram etti