02 / 05 / 2024

Artvin Yusufeli'nin yeni binaları anlatıldı!

Artvin Yusufeli'nin yeni binaları anlatıldı!

Yüksel Proje ekibi, kamu binaları ve sosyal donatılarla ilgili Yusufeli Yeniden yerleşim çalışmalarında gelinen son noktayı anlatan bir sunum yaptı.



Yusufeli Belediyesi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli halk komiteleri içerisinde yer alan eğitim, gençlik spor ve turizm grubu ile birlikte il genel ve belediye meclis üyeleri ve kurum amirleri katıldı. 


Eğitim, Gençlik ve Spor ile Turizm Grubu, mevcut ilçede olan ve yeni ilçede olması gerekenlerle ilgili sunum yaparak, Yüksel Projenin kamu binaları ve sosyal donatılar çalışmalarında gördükleri eksikleri örnekleriyle açıkladılar ve taleplerini de rapor halinde sıraladılar.

 

DSİ yetkililerinin eleştirileri not aldığı toplantıda, Yusufeli yeni yerleşim yeri mevcut imar alanına 37 hektarlık bir alanın da eklendiği ve toplam 107 hektarlık alanın oluşacağı açıklandı. 


Yüksel Proje yetkilileri tarafından, Yusufeli Onaylı İmar Planına uygun olarak Genel Altyapı Projelerinin tamamlanarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca da onaylandığı belirtildi. 


Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı projelerinin 20 Mayıs 2015 tarihinde ihale edildiğini ve bu ihaleyle; 19 km asfalt kaplamalı trafik yolu, 6 km beton kilit parke kaplamalı yaya yolu, yol ve adaların tesviyesi için yaklaşık 7 milyon metreküp kazı, 13 km kanalizasyon hattı, 3 adet paket arıtma (5000,5000 ve 3000 kişilik) 12 km yağmur suyu hattı, 14 km içme suyu hattı, 4 içme suyu deposu (3 adet 300 m3 lük ve 1 adet ana depo), kutu menfez, elektrik, Telekom altyapı işlerinin yapılacağını söyledi. 


Katılımcıların çalışmalar konusunda memnuniyetlerini ifade ettikleri toplantıda, DSİ ve Yüksel Proje yetkilileri tarafından, onaylanan projelerin uygulanması esnasında görülen eksikliklere göre yeniden düzenleme yapılabileceği ve talepler doğrultusunda bunların değiştirilebileceğinin de altı çizildi. 


Dost Artvin 


Geri Dön