30 / 04 / 2024

Arzuw Otel Avaza'da açıldı!

Arzuw Otel Avaza'da açıldı!

Sehil İnşaat tarafından inşa edilen otel ve dinlenme tesisi Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı



Avaza Turizm bölgesinde Türk inşaat şirketleri tarafından kurulan oteller zincirine bir yenisi daha eklenirken, Arzuw Otel’in açılışını gerçekleştiren Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bölgedeki turizm potansiyeline dikkat çekti.

Kabine üyelerine de yaklaşık 1 hafta tatil izni veren Berdimuhamedov’un kendisi de Avaza da tatil yapacak. Sehil İnşaat’ın kurduğu dinlenme ve sağlık merkezinin modern bir tesis olduğunun altını çizen Berdimuhamedov, oteli gezerek yetkililerden de bilgi aldı. Toplam 300 yataklı otelde fizyoterapi cihazlarıyla donatılan sağlık odaları, 165 kişilik konferans salonu, yazlık evleri ve diğer eğlence tesisleri bulunuyor.

Türk firması Sehil İnşaat tarafından hizmete sunulan merkezin ilk etabı olan 600 kişi kapasiteli çocuk dinlenme merkezi 1 Haziran’da açılmıştı. Öte yandan Türkmenistan’da faaliyet gösteren Türk İnşaat şirketleri çeşitli kurumlar tarafından açılan konut ve hastane ihalelerini kazandı. Toplam 100 milyon doların üzerindeki ihaleler kapsamından Total İnşaat şirketi 16,5 milyon dolara hastane ve 37 milyon dolara konut inşa edecek. Yine Setta İnşaat, Soykaya İnşaat ve Ekol İnşaat şirketleri de 12 katlı 104 daireli konutlar inşa edecek.
AA

Geri Dön